Ekspert: Det er faktisk umuligt at være vegetar

Der er dårligt nyt til vegetarer og veganere.

Selvom du holder dig fra kød og fisk som vegetar, kan du ikke undgå at begge dele ender i din mave.

Årsagen er, at planter spiser dyre- og menneskelort og bider af dyr. Og eftersom både vegetarer og veganere (spiser hverken kød, æg, mælkeprodukter eller andre animalske produkter) er afhængige af systemer, der involverer dyr, er det umuligt at leve op til en livsstil uden kød. Det skriver Metro.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Denne viden stammer fra et akademisk projekt af professor i engelsk og filosofi, Andrew Smith, fra Drexel University i Philadelphia, Pennsylvania.

- Planter henter næringsstoffer fra jorden, som er sammensat af bl.a. plante- og dyrerester. Så selv dem, der udelukkende lever af en plantebaseret kost, spiser faktisk også dyrerester, siger professoren.

Læs ogsåDenne simple test afslører, om du drikker nok vand i løbet af dagen

I stedet for at være vegetar eller veganer foreslår Andrew Smith, at folk fokuserer på en bæredygtig livsstil - også selvom det bygger på mad med dyr i begrænset omfang.

- Alt liv er bundet sammen i et indviklet net af indbyrdes afhængige relationer mellem individer, arter og hele økosystemer. Hver af os låner, bruger og returnerer næringsstoffer. Denne cyklus er det, der gør det muligt at livet fortsætter. Rig, sort jord er så frugtbar, fordi den er proppet med komposterede rester af de døde sammen med spild fra de levende, siger Andrew Smith.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip