Kunne du forestille dig at sætte tænderne i en mør lægmuskel-bøf fra den fineste spanske afdøde 'Juan'? Nej vel? Ikke desto mindre er det præcis, hvad den svenske adfærdsforsker Magnus Söderlund har sat fokus på. Muligheden er til stede for at redde klimaet, hvis vi vil nedbryde nogle af de tabuer, der er med at spise menneskekød.
I forbindelse med de sidste par dages madmesse i Stockholm, der bærer titlen 'Gastro summit', har et seminar fået de besøgende til at rynke på næsen og stille spørgsmål til manden bag.
"Når man taler om at spise menneskekød, er der et voldsomt tabu, som er svært at bryde. Derfor tror jeg ikke, at det kan blive nogen stor ting i den vestlige verden at spise menneskekød, eller at det kommer til at ske i vores tid', siger Magnus Söderlund. "De fleste synes, at det er ekstremt ulækkert og mærkeligt."
Magnus Söderlund kommer også med en forklaring på, hvorfor de fleste mennesker ikke rigtig kan få sig selv til at spise menneskekød. Også selvom det ville redde klimaet: "De mennesker, der skal spises, skal jo være døde. Og døde mennesker er i sig selv et tabu. Man må jo heller ikke vanhellige en død krop. Det er sværere at bryde det tabu end at slå andre mennesker ihjel."
Til sidst konkluderer Söderlund: "Hvis vi skal vende hver eneste sten for at løse klimakrisen, er det vigtigt at fokusere på muligheden for at spise menneskekød."