Her er det lille trick, der gør underværker for din hukommelse

Kniber det med at huske vennernes fødselsdag, eller hvornår du sidst skiftede sengetøj? Så fortvivl ikke helt, for der er et enkelt trick, som kan få dig til at huske bedre.

Måske bruger du det allerede uden at tænke over det.

En ny engelsk undersøgelse konkluderer, at du kan optimere din hukommelse ved at lukke øjnene, når du skal huske detaljer.

Læs også: Til alle kvinder: Sådan pakker du til en uge med 10 stykker tøj

Bag undersøgelsen, som er publiceret i "Legal and Criminal Psychology", står forskere fra York University, som har undersøgt 178 personers hukommelse - med både lukkede øjne og åbne øjne.

En af konklusionerne lyder, at personerne med lukkede øjne kunne svare korrekt på langt flere spørgsmål end dem med åbne øjne.

Ifølge forskerne er forklaringen på, at lukkede øjne booster din hukommelse, at med lukkede øjne reducerer man miljømæssige distraktioner og frigør kognitive ressourcer til at genkalde tidligere begivenheder. Sagt helt simpelt: Lukkede øjne reducerer forstyrrelser, hvilket gør det lettere for dig at huske detaljer. 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip