Lider du af allergi - Så skal du undgå at drikke dette

Hvis du er blandt de omkring 500.000 pollenallergikere i Danmark, så skal du holde dig fra en del alkohol i løbet af sommeren. Det kan nemlig sætte gang i allergisymptomerne.

Allergisæsonen er i den grad over os, og omkring en halv million danskere bliver ramt af diverse former for allergi. Nogle bliver det kun i en ganske mild grad, mens andre stort set ikke kan åbne et vindue, uden at det klør i øjne og næse.

Som allergiker vil man gerne begrænse symptomerne, for der er intet sjovt i en løbende næse eller røde øjne, og derfor er det også vigtigt at vide, hvad der faktisk kan trigge ens allergi.

Forrige år skrev kvindemagasinet Elle en artikel på baggrund af tal fra Astma og Allergi-foreningen i England, hvor de fandt frem til, at der var flere former for alkohol, der faktisk gjorde ens allergi værre. Alkoholiserede drikkevarer som eksempelvis øl, indeholder nemlig histaminer, som er det stik modsatte af de antihistaminer, som du formentlig tager for at holde allergien nede.

Læs også

Smid næsesprayen: Høfeber kureres med sex

Det betyder med andre ord, at hvis du drikker en øl, så vil du med garanti trigge din allergi, og så er der stor sandsynlighed for, at du vil begynde at nyse. Øl er dog ikke den eneste form for alkohol, man bør holde sig fra, hvis man opholder sig steder med masser af pollen. Også vin kan være med til at give dig et nyseanfald.

Drik Gin & Tonic i stedet

Mens du bør holde dig fra især øl og vin, mens det står allerværst på med allergien, så kan du til gengæld glæde dig over, at du sagtens kan nyde et glas Gin & Tonic uden problemer.

Alkohol som Gin og Vodka har et meget laverer niveau af histaminer, og de indeholder stort set ingen sulfitter. Derfor vil Gin & Tonic eller drinks med vodka være et af de bedre valg, hvis du får lyst til at nyde lidt alkohol en varm sommeraften i naturen.

Kvindemagasinet Elle skriver i deres artikel, at den kendte britiske skuespiller og komiker, Stephen Fry har udtalt, at han får allergiske symptomer, hvis han drikker champagne. Det er derfor forskelligt fra person til person, hvad der kan trigge en, og derfor bør man altid holde øje med, hvilken form for alkohol, der påvirker en mest.

Læs også

Mums eller ad! Mand finder edderkop der ligner et stykke sushi

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip