Lille pige blev født to gange: Lægerne kalder det et mirakel

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

Historien om den amerikanske mor, Margaret Boemer, og hendes nyfødte pige, Lynlee, går disse timer verden rundt på de sociale medier.

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

Moderen havde en tumult graviditet, allerede inden hun lagde sig under en ultralydsscanner omkring 16 uger henne i graviditeten med parrets tredje barn.

Først fik de at vide, at hun var gravid med tvillinger, men senere at hun havde mistet det ene barn undervejs. Scanningen 16 uger henne var desværre heller ikke ukompliceret: Der var noget galt, mente lægerne, der kom tilbage med endnu en dårlig nyhed til Margaret og barnets far:

- De så noget på scanningen, og lægerne kom ind og fortalte, at der var noget alvorligt galt med vores baby; hun havde ”sacrococcygeal teratoma” (en tumor ved halebenet red.), fortæller moderen i et interview, som Texas Children’s Hospital senere har delt i en pressemeddelelse sammen med en række billeder.

Læs også

Forældre til mirakel-baby, som blev født livløs, fortæller deres rørende historie

- Det var meget chokerende og skræmmende, og vi vidste ikke, hvad det lange ord betød, eller hvad diagnosen indebar, uddyber Margaret Boemer i interviewet.

Tumoren er en vækst, der oftest ses blandt ufødte eller nyfødte børn, og som er hyppigere blandt pigebørn som Lynlee end blandt drenge. Lidelsen er sjælden, men af tumorer er den en af de mest sete blandt nyfødte, lyder det fra en af lægerne på hospitalet, Dr. Darrel Cass.

Tumoren voksede fra Lynlees haleben i dette tilfælde, som det ses på scanningsbilledet her:

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

Nogle læger mente, at Margaret burde få en abort, fordi tumoren stjal livsnødvendigt blod, så resten af fosterets krop og vigtige organer ikke fik den mængde blod, næring og ilt, de havde brug for. Men læger på et børnehospital i Texas tilbød i stedet kvinden at prøve en nyere procedure: En operation af fosteret.

- Lynlee havde ikke en chance ellers. 23 uger henne var tumoren så stor, at den nærmest lukkede hendes hjertefunktion helt ned og var ved at give hende hjertestop, så det var et valg mellem at lade tumoren overtage hendes krop, eller give hende en chance i livet. Det var et ret let valg for os: Vi valgte at give hende livet tilbage, siger Margaret Boemer om forløbet.

Hun tog derfor imod tilbuddet og 23 uger og fem dage henne i graviditeten lagde hun sig under kniven.

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

Operationen foregår ved, at lægerne åbner livmoderen og tager barnet ud ligesom ved et kejsersnit, så de kan foretage en operation på det ufærdige foster. Al fostervand ryger ud, så det er et ret dramatisk forløb, forklarer lægerne bag indgrebet, Dr. Darrel Cass og Dr. Oluyinka Olutoye.

Lynlees hjerte stoppede tilmed undervejs, men lægerne fik startet det igen med den rette behandling. Operationen tog fem timer, og lægerne havde held med at fjerne 90 procent af den ikke-ønskede vækst, som var vokset sig næsten større end det lille foster.

Til sidst lukkede de barnet ind i livmoderen igen, og hele processen er ifølge lægerne et mirakel – men det virker.

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

12 uge senere fik Margaret foretaget "endnu et" kejsersnit, og Lynlee kom sund og rask til verden med en vægt på 2,4 kilo.

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

Otte dage efter fødslen fik den lille pige en sidste operation, der fjernede de sidste rester af tumoren.

Foto: Familien Boemer/Texas Children's Hospital

Både hun og familien har det godt, og billederne af den lille ny deles nu for at sætte fokus på metoden og operationen, der reddede hendes liv. 

.

Dagens Gossip