Ny forskning: Mænd bør stå for rengøringen i hjemmet - kvinder har ikke godt af det

Mænds lunger kan bedre klare rengøring end kvinders.

Et nyt studie viser, at kvinders lunger tager skade af for meget rengøring. Det er den farlige kemi i rengøringsmidler, der er synderen.

Et nye studie fra University of Bergen, der er blevet publiceret i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine viser, at regelmæssig rengøring i hjemmet kan være rigtig dårlig for lungekapaciteten hos kvinder.

Forskerne sammenligner det ligefrem med at ryge mellem 10 og 20 cigaretter om dagen, skriver NRK.

Studiet har fulgt 6.235 mænd og kvinder igennem 20 år, og konklusien er opsigtsvækkende. Brugen af rengøringsmidler kan nedsætte lungekapaciteten hos kvinder, og selv en enkelt gang rengøring om ugen er nok til at skade lungerne.

Ifølge forskerne har rengøringsmidler ikke samme dystre konsekvenser for mænds lungekapacitet. En forklaring kan være, at kvinders lunger er mere modtagelige over for de skadelige stoffer i rengøringsmidler, men studiet peger ikke på en entydig årsag.

Læs også

Mand vil overraske kæreste med koncert af hendes yndlingsband: Fik et chok, da han så billetterne

- I andre tilfælde, for eksempel når det gælder tobaksrøg og andre erhvervsmæssige eksponeringer som træstøv, er der indikationer på, at der skal mindre til, før kvinder udvikler sygdom, siger studiets hovedforfatter Øistein Svanes til NRK.

Han anbefaler, at man bruger så få kemikalier som muligt, når hjemmet skal rengøres. Om muligt bør man holde sig til vand og en mikrofiberklud.

Forsøgets testpersoner var i gennemsnit 34 år, da undersøgelsen begyndte.

Læs også

Dansk overlæge: Kvinder bør smide sig på sofaen efter arbejde - Kvinder stresser til sent på aftenen på grund af dobbeltarbejde, så nu er det tid til at lære at tage plads på sofaen.

Disse fem ting fortryder du når du dør - En sygeplejerske har lyttet til så meget dødsanger, at hun har lavet en liste over de ting, du kommer til at angre mest.

Ekspertens råd om forelskelse: Sådan kan du se, om en mand er forelsket i dig - En forelsket mand kan være svær at afkode. Her er sexologens bedste råd.

Dyre anti-rynkecremer er spild af penge - Anti-rynkecremer er spild af penge. Det konkluderer en ny dansk test fra Forbrugerrådet Tænk.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip