Ny undersøgelse afslører: Unge, der trives dårligt i hjemmet, er mere tilbøjelige til at dele nøgenbilleder

En ny undersøgelse foretaget af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, afslører, at unge, der trives dårligt i hjemmet, er mere tilbøjelige til at dele nøgenbilleder.

Faktisk er der adskillige antydninger i undersøgelsen på, at unge, der kæmper med psykiske udfordringer, er mere tilbøjelige til at dele nøgenbilleder, end unge der har det godt. 

Hvis du befinder dig i aldersintervallet 15-25 år og trives dårligt derhjemme, er der større sandsynlighed for, at du har, eller at du kommer til at dele et nøgenbillede, end hvis du trives godt derhjemme.

En nyligt offentliggjort undersøgelse, som er foretaget af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, afslører blandt andet, at andelen af unge, som deler nøgenbilleder, er markant større hos den gruppe, der har problemer på hjemmefronten.

29 % af de adspurgte drenge i undersøgelsen, som ikke trives godt i hjemmet, har i løbet af de sidste 12 måneder delt et billede af seksuel karakter. 

Hos pigerne er antallet 28 %. Hvis man kigger på de unge, der trives godt, er det kun henholdsvis 19 % af drengene og 17 % af pigerne, som har delt et billede af seksuel karakter. 

Jesper Nørskov Jensen, der ejer og driver Temptations.dk, som hjælper danskerne med at få et sjovere og mere sikkert sexliv udtaler:

”Man forestiller sig, at de unge, der trives dårligt derhjemme, savner bekræftelse, og bekræftelse kan de fremprovokere ved at dele et privat og intimt billede – enten af dem selv eller af andre. Det er mit bedste bud på en forklaring. Der er som sådan ikke noget i vejen med at dele frække billeder, hvis modtageren er med på den. Problemet opstår, hvis modtageren ikke er til at stole på og vælger at dele billedet med andre uden afsenderens tilladelse eller accept. Hos os forsøger vi at hjælpe danskerne til at få et sjovere og mere sikkert sexliv, og deling af nøgenbilleder og hævnporno er områder, vi kommer til at have en del fokus på i den kommende tid, fordi så mange unge mennesker kommer galt afsted inden for det felt. Det er et ømtåleligt område, og vi ønsker ikke at være belærende, men vil forsøge at indtage en oplysende tilgang. Forhåbentligt kan vi hjælpe med at sænke antallet af negative sager i fremtiden.”

Unge, der er ramt på psyken, deler oftest nøgenbilleder

Der ses adskillige antydninger i undersøgelsen på, at unge, som er ramt på humøret og døjer med psykiske udfordringer, er væsentligt mere tilbøjelige til at dele billeder af seksuel karakter, end de unge som ikke tumler med udfordringer af psykisk karakter.

Blandt andet afslører undersøgelsen, at unge, der har udøvet selvskade, er væsentligt mere tilbøjelige til at dele et billede af seksuel karakter, end de unge som ikke har skadet sig selv.

På drengesiden har hele 35 % af de adspurgte, som har udøvet selvskade, delt et billede af seksuel karakter. Hos pigerne er andelen 33 %. Hos dem, der ikke har udøvet selvskade, er tallene væsentligt lavere. Her er det blot 18 % af drengene, der delt billeder af seksuel karakter, og andelen af piger, som har gjort det samme, er endnu lavere. Her er det blot 14 %.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip