Verdens mest befolkede ø

Verdens mest befolkede ø er Java i Indonesien. Foto: Shutterstock

Verdens mest befolkede ø ligger i Indonesien og har hele 120 millioner indbyggere.

Verdens mest befolkede ø er Java. Øen er en del af Indonesien og er én af hovedøerne i det syd-asiatiske ørige. Samtidig regnes Java som Indonesiens politiske, geografiske og økonomiske centrum.

Java ligger syd for Borneo og øst for Sumatra i det Indiske Ocean og har et samlet areal på 132.107 kvadratkilometer, hvilket svarer til tre gange Danmarks størelse.

På trods af sin forholdsvis beskedne størrelse har Java dog et indbyggertal på hele 120 millioner, hvilket gør øen til verdens mest befolkede ø med en befolkningstæthed på 900 indbyggere per kvadratkilometer.

Verdens mest befolkede ø

Verdens mest befolkede ø. Java er fyldt med vulkaner. Foto: Shutterstock

Hovedstaden på verdens mest befolkede ø

Hovedstaden på Java er Jakarta, der har cirka 11 millioner indbyggere, og på øen findes også en rækken af verdens mest aktive vulkaner. De 121 vulkaner er at finde på Java, og overalt hvor man kommer på den lange og smalle ø, rejser de mange vulkaner sig i landskabet, hvorfra de højeste er mere end 3.600 meter.

På Java finder man også Indonesiens måske vigtigste og mest storslåede bygningsværker i form af Borobudur og Prambanan.

Verdens mest befolkede ø

Verdens mest befolkede ø. Java ligger  i det Indiske Ocean. Foto: Shutterstock

Borobudur er et buddhistisk kloster tilknyttet mahayanatraditionen og er det største buddhistiske monument i verden. Det UNESCO-fredede tempel, der indeholder 504 buddhastatuer og 2500 relieffer, er bygget af to millioner stenblokke hugget ud af bjerge og transporteret af elefanter.

Prambanan er derimod et stort hinduistisk tempelkompleks på det centrale Java, som oprindelig omfattede hele 232 templer. Det er opført i det 800-tallet. Prambanan er ligeleds optaget på UNESCO's Verdensarvliste.
 
Java er udover de mange vulkaner og de oldgamle bygningsværker ligeledes kendt for sin storslåede natur og spændende historie.

LÆS OGSÅ: Verdens største by

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip