6 grunde til at lade din ex-kæreste blive i fortiden

Åh, din ex-udkårne. Personen, som du forventede, at du skulle tilbringe livet sammen med.

Det er svært ikke at have et blødt punkt i hjertekuglen for det menneske, som man engang kastede al sin kærlighed på - og som man glædede sig til en fælles fremtid med.

Minderne er måske gode, men det er alligevel en god idé at droppe de romantiske tanker og lade fortid være fortid.

Dagens.dk har lavet en liste over gode grunde til at glemme ex-kæresten og fokusere på nutiden.

Læs også: 6 ting du lærer om kærlighed, når din kæreste har været dig utro

1. Hvis det var meningen, at forholdet skulle holde - så ville det holde
Der er en grund til, at ting sker, som de gør. Det er ikke bare for at få dig til at smile igen, at dine venner fortæller dig, at der er en grund til alt. Det er sandheden. Hvis det var meningen, at du skulle ende dine dage med din ex-kæreste ved din side, så ville du være sammen med den person lige nu. For så ville jeres problemer ikke være store nok til at splitte jer op, som de har gjort.

2. Du finder aldrig den rette kæreste, hvis du sidder fast med den forkerte
Uanset hvad der ødelagde jeres forhold - om det var mangel på tillid, respekt eller samhørighed - så er det garanteret forbundet med dårlige følelser og triste minder. Hvis du bliver ved med at gå tilbage til din ex-kæreste, så ødelægger du dine chancer for at finde den person, som gør dig glad i stedet for ked af det.

3. Din ex-kæreste vil fortsætte med at såre dig
Hvis du altid skal høre på en undskyldning for de samme fejl igen og igen, så er det måske på tide at give slip i stedet for at tilgive. Du kan ikke lave om på din ex-kæreste, men du kan vælge at lave om på dig selv ved at bryde dit eget mønster. Sandheden er, at han eller hun formentlig vil blive ved med at såre dig og skuffe dig - det er op til dig at sætte en stopper for den onde cirkel ved at sætte foden i jorden og sige 'hej heeeej' for altid.

Læs også: 30 ting der vil ske, når du har rundet de 30 år

4. Respekten kan aldrig genoprettes
Du kommer desværre aldrig til at glemme den smerte, som I har påført hinanden. Hvis I finder sammen igen, vil hjertesorgen altid være et skridt foran. Når man prøver at reparere et rustent forhold, vil der altid være spøgelser fra fortiden, som gør det næsten umuligt at rykke fremad. Og det stopper desværre ikke - I bliver begge mindet om den brudte tillid, når I kigger på hinanden.

5. Det bliver aldrig det samme, som det var i begyndelsen
Alle elsker begyndelsen af et forhold, hvor kærligheden og forelskelsen er altoverskyggende og smuk. Når først et forhold er gået i stykker, og de dårlige minder begynder at fylde lige så meget som de gode, så får I aldrig den første tid tilbage igen, selvom det er den I længes efter, når I beslutter at give forholdet et skud mere.

6. Der er nogen derude, som er bedre for dig
Hånden på hjertet: Var du virkelig glad sammen med din ex-kæreste, eller var det bare et belejligt forhold? Elskede du personen af hele dit hjerte, eller var vedkommende bare hyggelig at putte med gennem den kolde vinter? Tænkte du på personen, når du var sammen med venner og familie og havde det godt, eller længtes du mest efter ham/hende klokken 2 om natten, når du var alene? Hvis forholdet i virkeligheden var baseret på, at I begge fik opfyldt behovet for at have nogen at slynge armene om og føle tryghed med, så er der med garanti et bedre match til dig derude et sted.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip