6 meget vigtige ting, som man lærer af at have en lillesøster

Den her går ud til søs.

Jo, der var da nogle år, mens man voksede op, hvor det på ingen måde føltes som en velsignelse at have fået en lillesøster.

“Du er jo den store,” var åbenbart grund nok til, at man bare skulle ligge sig på ryggen og tage imod drillerier af den værste skuffe.

Det viste sig dog, at de gamle havde ret i en af deres mange forældre-budskaber: “En dag vil du takke os for, at du har fået en søster.”

For lige så hovedpinefremkaldende din søster kunne være, da I var små, lige så lidt ville man undvære hende nu.

Der er noget helt særligt over at være velsignet med en lillesøster, og her er seks ting, man lærte af at have en lillesøster.

1. Hvordan man er beskyttende.
Få mennesker kan få beskyttertrangen op i en som ens lillesøster. Hvis der er en eller anden, som vover at gøre ens yngre søster noget, så skal de se ninja-tricks, de aldrig har drømt om (og det havde man nok heller ikke selv).

2. Man lærer at holde af en anden, mere end man holder af sig selv.
Der er ikke noget som sådan en lille størrelse, der kan få ens hjerte til at smelte. Man er villig til at gøre alverden for, at hun er en glad søster, som lever et trygt liv.

Læs også: 10 grunde til, at far faktisk ER den bedste i verden

3. At snøre forældrene på nye måder.
En søster er også en kæmpe inspirationskilde til, hvordan man kan håndtere de gamle. Bedst som man tror, at der ikke er flere snedige tricks, så kommer hun på banen. Med lethed har hun lige pludselig fået lov til låne bilen, låne penge eller tage på tur til Sunny Beach. Det skal prøves, det trick!

4. At være ligeglad.
Det er svært, og for de ældre søskende kræver det ofte lidt mere øvelse. Men din lillesøster er den, som har ‘cruiset’ lidt på din bølge. Grebene er løsnet lidt fra forældrenes side, og hun er ligeledes blevet en lidt friere sjæl, og det kan man lære en masse af.

5. At træffe bedre valg.
Når man føler, at der er én, som kigger en over skulderen, så er det med at gøre sig umage. Hvis man skal være et forbillede, om det så gælder med karriere, kærlighed eller livsvisdom, så er det rart at være et godt eksempel.

6. At gode venner kan findes lige for næsen af en.
Der er noget med at have vokset op sammen, som gør, at man har en dybere forståelse af hinanden. Hvis man er heldig, så har man fået en bedsteven foræret, da ens forældre lavede en lillesøster, og det er virkelig noget at være taknemmelig for.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

.

Dagens Gossip