Cyklist blev stoppet af politiet: Kunne ikke forstå, hvad hun havde gjort forkert, men så kiggede hun på hans hænder

Facebook

Den nordsjællandske motorcykelbetjent stoppede flere af de morgenfriske cyklister.

Der plejer at være tale om en løfte pegefinger eller bødestraf, hvis man bliver stoppet af færdselspolitiet.

Men sådan var det ikke i Nordsjælland, hvor motorcykelbetjenten Jørgen Rath Nielsen forleden stod klar til at stoppe de morgenfriske cyklister.

De fik hverken bøder eller alvorsord med på vejen af færdselsbetjenten, der derimod uddelte krammere til cyklisterne, hvis de kørte med en cykelhjelm på hovedet.

Den nordsjællandske betjent er sammen med Rådet for Sikker Trafik ved at sætte fokus på, hvor vigtig hjelmen er i trafikken.

I kampagnen indgår en video af den kærlige betjent, og bare siden søndag morgen er det underholdende klip afspillet over 500.000 gange på Rådet for Sikker Trafiks Facebook-side.

Læs også

Han slår i bussätet med en hammare: Du ryser när du ser var som dyker upp

 

- Ofte ser man politiet i en helt anden rolle, hvor de deler bøder ud. Men det at blive krammet af en politibetjent, er meget overraskende for mange - at de giver kram og ikke håndhæver loven over os, siger Jonas Frithjof Bodin fra Rådet for Sikker Trafik til TV2 Lorry.

- Det er en hyldest til dem, der bruger cykelhjelm. Og et forsøg på at få flere til at tage ansvar deres egen sikkerhed, siger Jonas Frithjof Bodin til det regionale medie.

Kun omkring 28 procent af landets cyklister tager en hjelm på, når de sætter sig op på jernhesten og begiver sig ud i trafikken.

Se videoen her:

#Politikrammer

 

 

Dagens Gossip