Disse 10 dingenoter har et formål, du GARANTERET ikke kendte

Shutterstock

Du ser dem alle steder i din hverdag, men tænker sikkert ikke over, hvor nyttige de er!

Går du også tit og undrer dig over, hvad alle mulige ting mon er til?

Vi kan desværre ikke give dig svar på alt, men vi løse 10 mysterier, som har fået folk til at gruble og spekulere og årevis. Hos Buzzfeed.com har man nemlig sat sig for at opklare, hvad 10 mystiske hverdagsting mon er til, og herunder får du (endelig) svaret: 

1. Det lille runde stykke plastic i bunden af plasticflaskens skruelåg:

Shutterstock

Har du også undret dig over, hvad den lille runde plastic-dut laver i dit skruelåg – og især hvorfor den ikke findes ikke alle skruelåg?
Den er skabt som en slags 'forsejler' i flasker med brus. Dens funktion er at holder alt inden i flasken – både væske og kulsyre. Uden den ville brusen gå af din sodavand i løbet af ingen tid. Af samme grund finder du heller ikke den lille runde flade i plasticflasker med vand uden brus.

2. Hullet for enden af håndtaget til din gryde eller kasserolle:

Shutterstock

De fleste har stirret på det hul massevis af gange, men ikke alle ved, hvad det er til. Selvfølgelig giver det dig mulighed for at hænge dine gryder og potter og i kroge, men hullet er i ligeså høj grad skabt som et sted, du kan placere den ske, du bruger til at røre rundt i gryden med. Fremgangsmåde: Den nederst ende af skeens håndtag skal ned i hullet, mens skeens hoved hviler indover gryden.

3. De stykker stof, som de ekstra knapper til dit nye tøj-indkøb er syet fast til.

Youtube

Du har muligvis tænkt, at det nok var lapper i tilfælde af, at der med tiden kom huller i dit nye tøj, men nej. Det er faktisk stofprøver, som matcher dit indkøb. Dermed kan du teste materialet på forskellige vaskegrader for at finde ud af, hvordan du vasker dit nye tøj mest optimalt. Flere nyheder her.

4. Hullet i din pasta-ske.

Shutterstock

Den her kendte mange ikke, men vi tager den alligevel: Hullet er ikke kun til, så vandet kan løbe fra din spaghetti – det er også en måleenhed, der viser, hvor stort et bundt spaghetti, der rækker til én person. 

5. Den lille pil ved din benzinmåler.

Shutterstock

Måske har du aldrig lagt rigtig mærke til den før, og måske ved du udmærket, hvad den indikerer, men den lille trekant, som findes ved siden af benzin-ikonet på dit tastatur, viser dig i hvilken side af bilen, dit benzindæksel sidder. Smart!

6. Den lille lomme i dine cowboybukser.

Shutterstock

Buddene har gennem årerne været mange: En lomme til en læbestift, til småmønter eller til din tommelfinger? Nej – den lille lomme stammer faktisk tilbage fra 1800-tallet, hvor guldgravere og andre jeans-bærende personer manglede et sted at opbevare deres guldur.

7. … okay men hvad så med de små runde metal-'knapper'?

Shutterstock

Da Levi Strauss første gang lancerede cowboybukserne, blev de meget hurtigt slidt af de cowboys og minearbejdere, der bar dem grundet det hårde arbejde, de blev udsat for. Derfor gik sømmene let op, så de små metal-hoveder er derfor til for at styrke de steder, hvor bukserne er mest udsat.

8. De små 'dutter' på knapperne F og J på et computertastatur.

Shutterstock

Du har sikkert lagt mærke til dem, hver gang dine fingre trykker på F og J på dit tastatur, men muligvis aner du ikke, hvad de er til for. De små markører er til for dem, der benytter 10-finger-systemet, som kræver, at de to pegefingre har udgangspunkt på F og J. De små 'bump' er placeret, så pegefingeren let kan finde tilbage til deres udgangspunkt, uden du skal kigge ned. 

9. Den lille prik ved siden af kameraet bag på din iPhone:

Shutterstock

Det er såmænd ligetil – den lille prik er en mikrofon, der bruges, når du benytter kameraet bag på din iPhone

10. Det lille hul i flyvinduer:

Shutterstock

Prøv at læg mærke til det næste gang, du er ude at flyve. Ikke alle, men nogle vinduer i flykabinen har et lille hul nederst. Det er der af to årsager: Først og fremmest for at kompensere for lufttryk, når flyet stiger og daler, og dernæst så vinduerne ikke dugger

 

Dagens Gossip