Drømmejobbet er ledigt: Nu kan du blive professionel chokolade-tester

Skrevet af Ane Sørensen

09/02/2018
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Mondelez International søger fire medarbejdere, som skal teste deres chokolade og andre lækkerier, inden det rammer butikker verden over.

Dagens topnyheder

Hvis du er fuldstændig pjattet med chokolade og Oreo-kiks, så er det her muligvis dit ultimative drømmejob.

Mondelez International, virksomheden bag Oreo og chokoladeproducenten Cadbury, søger nemlig fire nye medarbejdere, som skal prøvesmage deres nye produkter, før de rammer butikshylderne.

Det skriver det lokale medie Birmingham Live.

Jobbet indebærer at afprøve nye produkter fra Cadbury, Oreo, Milka og Green & Blacks. Det drejer sig både om chokolade og kakaodrikke, som skal perfektioneres, før de kan blive lanceret og solgt rundt omkring i butikkerne.

Arbejdspladsen er på Reading University i den engelske by Reading, og du kan forvente en løn, der ligger på omkring 9 pund i timen (det svarer til knap 77 danske kroner red.).

Du behøver ikke have erfaring inden for området i forvejen, da du vil modtage en grundig oplæring, som vil udvikle dine smagsløg og træne dig i at sætte de rigtige ord på dine indtryk.

Den perfekte kandidat til jobbet har ifølge Mondelez International disse kvalifikationer:
- En passion for konfekture og smagsløg til detektion.
- Ærlighed og objektivitet, når det handler om at udtrykke sin mening.
- Iver efter at afprøve nye og opfindsomme produkter.
- En kommunikerende personlighed, som kan opbygge gode relationer med dit testpanel.
- Kan udtrykke dig godt på engelsk.

Aisha Chugtai har ansvaret for virksomhedens testpanel og understreger, hvor vigtig en rolle, de nye medarbejdere kommer til at have:

- Chokoladetestere er vitale for vores forretning, fordi deres input hjælper os med at gøre produkterne perfekte, inden de rammer hylderne, siger Aisha Chugtai til Birmingham Live.

Arbejdstiden er op til otte timer om ugen, så medarbejderens gane ikke bliver træt, som virksomheden skriver.

For et år siden søgte Mondelez International en enkelt tester af deres nye produkter. De modtog 1.500 ansøgninger i løbet af det første døgn og 6.000 ansøgninger til stillingen i alt. Folk fra vidt forskelllige lande søgte den eftertragtrede tjans.

Angela Castleton endte med at få fingrene i jobbet, efter hun havde været igennem forskellige prøver. For eksempel skulle hun opdage næsten umærkelige forskelle mellem to stykker chokolade.

- Som Angela fandt ud af, er fødevarevidenskab et fascinerende område, og jeg kan ikke vente med at se, hvem der lander jobbet i år og slutter sig til vores 4.000 chokoladeelskende ansatte på tværs af Storbritannien, som opfinder, tester og laver nogle af nationens foretrukne godbidder, siger Aisha Chugtai.

Hvis det lige er et job for dig, kan du læse mere om det lige her. Ansøgningsfristen er den 16. februar 2018.

Dr. Oetker smider lækker bombe: Chokoladepizza på vej til butikkerne

Flere spændende artikler om chokolade

Panik: Ifølge eksperter kan verden løbe tør for chokolade om nogle år - En verden uden chokolade. Det lyder utænkeligt, men det kan blive en realitet, advarer eksperter nu. Forskerne frygter nemlig, at der kommer til at være akut chokolademangel i fremtiden.

Smid alt, hvad du har i hænderne: Denne chokoladelasagne er himmelsk - Selvom jeg elsker almindelig lasagne, må jeg indrømme, at denne her søde udgave ser virkelig lækker ud. Denne her opskrift går ud til alle chokoladeelskere, og det allerbedste er, at du ikke engang behøver en ovn for at lave denne chokoladelasagne. 

Fantastisk opskrift på chokoladekage UDEN æg, smør og mælk - Chokoladekage er elsket af mange, og det er altid dejligt at få en ny opskrift til samlingen. Denne opskrift er venlig overfor laktoseintolerante og folk der har en allergi overfor æg og dem, der bare elsker chokolade. Kagen bliver kaldt ‘Chocolate Crazy Cake’ og du flere opskrifter her.