Efterladte hunde nægter at flytte sig: Årsagen får tårerne til at trille

Skrevet af Nicolai Steinicke

05/12/2023
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Årsagen er rørende.

Mest læste i dag

Da Suzette Hall forleden dag besvarede sit opkald, forventede hun, at det handlede om en hund, der havde brug for hjælp. Som grundlægger af Logan's Legacy redder Hall ofte hunde rundt omkring i Orange County, Californien, men denne anmodning var anderledes.

Opringeren rapporterede at have set to små hunde i deres nabolag, og deres opførsel var bekymrende.

Hundene så ud til at være efterladt af deres tidligere familie. Udover at vente på samme sted i flere dage, nægtede de to kategorisk at være adskilt.

”De fulgte bogstaveligt talt hinanden op ad gaden og tilbage til deres sted,” fortalte Hall til The Dodo. “De forlod aldrig, nogensinde hinandens side.”

Naboerne forsøgte gentagne gange at lokke hvalpene, senere navngivet Pongo og Lily, ind i deres hjem for at give dem ly, men intet virkede.

Efter flere mislykkede forsøg opsatte de bekymrede naboer en seng, mad og vand til hundene og kontaktede derefter alle de redningsgrupper, de kunne.

Det var da Hall hørte om dem.

Hall vidste straks, at deres redning ikke ville være let, da hun hørte deres beskrivelse, da to hunde typisk er sværere at fange end én. Men hun lærte hurtigt, at hun ville få meget brug for hjælp: En anden lokal redningsperson ved navn Chloe var også på sagen.

”[Jeg] indså, at en fantastisk [redningsperson], Chloe, ledte efter plejefamilier til dem,” skrev Hall på Facebook. “Gudskelov Chloe og jeg fik forbindelse. Der er intet bedre end [redningspersoner], der arbejder sammen for at redde liv.”

Hall, Chloe og deres respektive redningsteams gik straks i fælles aktion.

Først opsatte de en human hundefælde med lokkende godbidder. Alle holdt vejret, da de så Pongo og Lily nærme sig fælden.

”[Pongo] gik ind så hurtigt,” skrev Hall, ”men den lille sorte [var] så forsigtig. Men hun blev lige ved sin vens side.”

Lily blev for det meste ved Pongos side, efter han var fanget i fælden, men hun vandrede til sidst ind i en nærliggende have.

Foto: Facebook

Redningsteamet greb nogle babyporte og fulgte efter hende.

Da Lily løb ind under en bil for at søge ly, brugte redningsfolkene babyportene til at sikre, at hun ikke kunne komme ud igen.

Før længe var Lily trygt i Halls arme med sin bedste ven, Pongo, der ængsteligt så til fra sin bur i nærheden.

”Det var så sødt at se, hvor meget disse to var knyttet til hinanden,” sagde Hall. “De var magre, bange og søde på samme tid.”

Hundene blev straks genforenet og kom direkte i pleje, hvor de fik de meget nødvendige bade og klipninger.

I dag er hundene gladere end nogensinde og trives dag for dag. De er stadig tilgængelige for et permanent hjem som en pakkeløsning, men Hall ved, at deres drømmehjem er lige rundt om hjørnet.

Foto: Facebook