Kærestepar chokerede over fund i bøffer fra Lidl: 'Vi har stadig mavekramper'

Skrevet af Emil Ryttergaard

02/01/2017
Foto: polfoto
Foto: polfoto
Jon og Natalie blev alvorligt syge, da de opdagede hvad der gemte sig i bøfferne fra Lidl.

Dagens topnyheder

Det er svært at finde noget bedre end en mør og saftig bøf. 

Med en god stegeskorpe fra den sydende varme grillpande direkte op på tallerknen, hvor et garniture og sovs samlet set kan gøre enhver kødspisende mand og kvinde lykkelig og mæt. 

Alligevel er det værd at kigge sig godt for, hvis man køber sine bøffer i supermarkedets køledisk. For det kan gå grueligt galt, hvis bøffen ikke er helt frisk, som Jon og Natalie måtte opleve på egen krop. 

Kæresteparret ville forkæle smagsløgene med en god udskæring og havde fundet to gode bøffer i køledisken i deres lokale Lidl i London. Men efter at have taget de første bidder af den stegte bøf, var der der noget helt galt, skriver The Sun

Jon, der til dagligt er brolægger havde allerede spist sin bøf, men da kæresten Natalie vil varme sin i ovnen, kunne hun høre en poppende lyd fra kødet. 

Kød var inficeret med larver 

Da kæresteparret tog et nærmere syn på kødet, kunne de tydeligt se hvad der var galt. I bøffen gemte der sig tydelige spor af bændelorm, der havde inficeret bøffen. 

Foto: Privat foto

Foto: Privat foto

Manden Jon Russell, der havde fortæret en stor luns af sin bøf er i chok over kødets kvalitet: 

- Det er så ulækkert og vi har stadig mavekramper. Vi ville bare have en romantisk aften sammen, men kødet smagte underligt. Jeg kunne dog ikke se det i min stegte bøf, da det blot lignede fedtmarmoreringer, siger den chokerede kæreste, der undrer sig over at så dårligt kød kan sælges i England.

Parret har taget kødet med til fødevarestyrelsen, der tog sagen meget alvorligt, og som nu er ved at få kødet testet på laboratorier, og hvis det er kød fra engelske køer, er det meget alvorligt, da kødet kan være i cirkulation blandt andre kødprodukter. 

Derfor vil den engelske fødevarestyrelse nu også gennemgå de slagterier, som Lidl har benyttet i landet, for at finde frem til det dårlige kød. De første test viser da også tydelige spor af larver fra bændelorm. 

Lidl har offentligt beklaget det dårlige kød, og samarbejder med sundhedsmyndighederne om at spore hvor det inficerede kød stammer fra. 

Bændelorm forekommer meget sjældent i vestlige lande, hvor kravene til hygiejne er høje. Hvis man spiser kød, der er inficeret med bændelorm, så er det ikke muligt at man mærker noget til det, da ormen lever som en parasit i maven, hvor den kan leve i 25 år. 

Symptomerne kan være milde i form af træthed, mavesmerter og vægttab, men i værste tilfælde kan bændelormen medføre skader på indre organer og i hjernen.