Landmand skal til at flytte hø-baller i laden, da han gør et sjældent fund

Foto: Privat

Et højst uventet fund.

En landmand fra Fermoy, Irland, fik sig en overraskelse, da han flyttede nogle baller hø i sin stald.

Selvom der altid er en risiko for, at der findes små skadedyr imellem ballerne, så var det hverken mus eller rotter, som landmanden fandt i stalden.

Læs også

Mary og Frederik tager over

Derimod gemte der sig tre små ugleunger.

Det skriver Independent.

Foto: Privat

Efter fundet af de små unger kontaktede landmanden straks Birdwatch Ireland. Donal Sheehan fra organisationen besøgte efter opkaldet landmanden og rådede ham til at sætte hø-ballerne på plads igen, så de små unger kan vokse sig store i fred og ro. 

Donal Sheehan vurderede, at ungerne er omkring tre til fire uger gamle, og han forventer, at de er klar til at forlade deres skjulested om få uger. Skjulestedet, som moderen har valgt til sine små unger, er absolut ikke et sted, som enhver ugle-mor vælger.

Foto: Privat

"Hø-ballerne er stablet ovenpå hinanden i fire lag, og ungerne har gemt sig nederst. Det er usædvanligt at finde ugler mellem hø-baller, da de foretrækker at holde til i nedlagte skorstene eller hule træer," siger Donal Sheehan.

Moderen til ungerne holder for det meste til i et træ i nærheden af sine unger, og når de giver lyd fra sig, tager hun på jagt for at finde føde til dem.

Foto: Privat

Det er blandt andet mus og rotter, som den voksne ugle fodrer sine unger med. Og det er dyr, som hun let kan finde i de landlige omgivelser.  Men det er ikke helt ufarligt, advarer Donal Sheehan: 

"Hvis gnaverne har spist gift, bliver de desorienterede og dermed lettere for ugler og andre fugle at fange. Men det betyder også, at fuglene spiser gift."

Nogle landmand bruger rottegift for at holde skadedyrene væk, og det går udover over fuglene. Flere ugler i lader dør på grund af rottegift, og derfor fraråder Birdwatch Ireland, at landmændene bruger rottegift for at holde mus og rotter væk fra stalden.

De tre små ugleunger er blevet udstyret med en ring på deres ben og indgår i Birdwatch Ireland’s database.

Læs også

Ung mor skulle amme sit barn: Det her må du aldrig gøre

 

 

Dagens Gossip