6-årig skyder klasselærer med ulovligt våben: Nu er der nyt om den uhyggelige episode

16/11/2023 10:06

Emil Martesen

Udland
Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Nu er der nyt om den uhyggelige episode.

Mest læste i dag

En intet mindre end tragisk hændelse har fundet sted i den amerikanske delstat Virginia, hvor en seksårig dreng har skudt sin lærer med et ulovligt våben, som han havde taget med fra hjemmet.

Denne rystende episode har vakt stor opmærksomhed i USA, et land hvor skud- og massedrab desværre ofte finder sted, men sjældent med så unge involverede.

Det skriver Presse-fotos.dk.

Klasselæreren, Abigail Zwerner, blev ramt i hånden og brystet, men overlevede mirakuløst og formåede endda at evakuere sit klasseværelse i byen Newport News.

Og hendes heltemodige indsats har vundet hende stor anerkendelse. Efterfølgende har hun gennemgået fem operationer i hånden og har sagsøgt skolen for 40 millioner dollars, svarende til omkring 275 millioner kroner, i erstatning.

Drengens mor, en 26-årig kvinde, er blevet idømt 21 måneders fængsel for at have været i besiddelse af et skydevåben, mens hun var under påvirkning af euforiserende stoffer, og for at have fremsat falske udsagn ved købet af pistolen.

Hun er desuden også anklaget for omsorgssvigt og venter på sin dom i delstatsretten i Virginia, der forventes afsagt den 15. december.

Morens forsvarsadvokater lægger ikke skjul på, at hun bør få en mildere straf på seks måneders fængsel, idet de fremhævede morens dybe fortrydelse og fortvivlelse over hændelsen.

Dommer Mark Davis var overbevist om, at beviserne mod moren var overvældende. Hun brød ud i gråd, da dommen blev afsagt. Dette tilfælde understreger den alvorlige problematik omkring våbenkontrol og børns adgang til skydevåben i USA, samt de tragiske konsekvenser det kan have.