Nadia hyldes på nettet for sin historie om at leve med ADHD

At leve med ADHD kan være en kamp - ligesom det kan være en kamp at leve med nogen, som har ADHD. Den 21-årige Nadia Salwin har selv diagnosen.

Hendes åbenhjertige blogindlæg om at leve med ADHD er blevet liket og delt i et væk i hendes hjemland Sverige. 

Indlægget skrev hun efter en konflikt med familien, hvor hun ikke mundtligt kunne forklare, hvordan hun havde det.

“Jeg føler de samme følelser, oplever de samme ting. Bare lidt mere. Når jeg er glad, er jeg himmelhenrykt. Når jeg er vred, er jeg arrig. Når jeg er ked af det, er jeg sønderknust,” indleder hun på bloggen.

Svært ved at koncentrere sig
Den unge kvinde forsøger at forklare, hvordan hun og andre med ADHD har det svært med at bevare fokus. Når en vandhane drypper eller der går nogen forbi, kan det være svært at høre efter, når nogen siger noget. 

“Jeg kan ikke forstå instruktioner lige så hurtigt som dig. Sommetider kan nogen forklare mig tingene ti gange, uden at jeg fatter det. Så kommer der en anden og siger det samme, og jeg forstår det første gang. For mig handler det ikke om, hvad du siger, men hvordan du siger det,” skriver Nadia.

Læs også: Neurolog: ADHD findes ikke

Hun forklarer, at hun ofte ender i konflikt med andre. At hun smider med ting og lever i kaos, men at hun også elsker mere.

“Vi med ADHD/ADD er intense. Vi ved mere. Vi hader mere. Vi søger mere. Men vi elsker også mere. For når vi elsker nogen, gør vi det ikke bare med hjertet, men ud i hele kroppen. Når du føler, du ikke kan forstå længere, så gå ud og tag en pause. Vi er i konstant bevægelse. Men vi er ikke kun intense og hyperaktive. Vi er også intelligente og kreative. Vi har blot en anden måde at tænke på, fordi vi mangler en ventil,” uddyber hun.

Også negative reaktioner
Men selvom et overvældende flertal af læserne på hendes blog hylder hendes mod, har Nadia også oplevet negative kommentarer

“Du skal ikke tro, at du er noget, bare fordi et par idioter deler dit indlæg på facebook,” lyder en af kommentarerne, som hun kommenterer i et andet blogindlæg.

“Tusind tak til jer, som læser min blog både gamle og nye. I gør mig liv til, præcis, hvad det er i skrivende stund. Fantastisk,” svarer hun de kritiske røster.

 

Dagens Gossip