Nicklas blev vidne til en blodig tragedie: 8 timer senere blev han hyldet som en helt

Nicklas Jansson kommer aldrig til at glemme en aften i juli i år.

Den svenske mand var på vej hjem til Linköping i det sydlige Sverige med sin kranlastbil en ganske almindelig torsdag aften, da han pludselig blev vidne til et tragisk trafikuheld.

En lastbil bragede ind i en campingvogn, hvorefter lastbilen styrtede ned mellem to broer ved byen Stavsjö tæt ved Linköping. Men til alt held hang lastbilens førerhus stadig på kanten mellem broerne, skriver den svenske avis Corren.

Læs også: Betina gik grædende på gaden midt om natten: Pludselig dukkede Hassan op og ringede efter sine venner

Uden tøven standsede Nicklas sit køretøj og løb ud for at hjælpe, mens han ringede til alarmcentralen. 

Nicklas gik i gang med at sikre lastbilens førerhus med sin kranbil, men kort efter brød førerhuset i brand. Igen måtte Nicklas tænkte hurtigt og greb en ildslukker fra sin bil. Det lykkedes ham at dræbe flammerne.

Den handlekraftige kranbilfører var sikker på, at lastbilchaufføren måtte være død efter sammenstødet og den efterfølgende brand. Men det viste sig, at chaufføren var i live, dog var han alvorligt fastklemt.

Den tilskadekomne chauffør måtte skæres ud af førerhuset, hvilket kostede ham et ben. Og på hospitalet var lægerne også nødt til at amputere det andet ben. 

- Jeg blev til det sidste og hjalp. Det tog otte timer, siger Nicklas Jansson til den svenske avis Expressen.

I campingvognen, som lastbilen stødte ind i, var en familie, hvoraf en kvinde kom til skade og en anden person fik mindre skader - men begge kom sig forholdsvist hurtigt. 

Den intense oplevelse har påvirket Nicklas meget, og hans tankerne flakker tit om den skøbnesvangre torsdagaften.

- Jeg føler virkelig, at både jeg og redningstjenesterne gjorde alt så godt, som vi kunne. Og der er mange, der roste mig, det er virkelig rørende, forklarer Nicklas Jansson.

Allerede dagen efter ulykken besøgte Nicklas lastbilchaufføren på sygehuset.

Læs også: Alices p-skive var gået i stykker, så hun skrev tidspunkt på et stykke papir - fandt denne besked fra p-vagten i forruden

- Han var i meget god humør, selvom han mistede sine ben. Det var virkelig dejligt at se, siger Nicklas, der også har talt med personerne i campingvognen.

Tidligere på ugen blev helten Nicklas offentligt hyldet af det lokale brandvæsen for sin tapre indsats med 5000 svenske kroner og et diplom.

Begrundelsen for at Nicklas blev udråbt som en helt, lyder, at han gjorde flere ekstraordinære ting ved ulykken.  

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip