Ny forskning: Folk der taler til deres kæledyr er mere intelligente

05/04/2017 14:15

Nils Würtzenfeld

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At snakke med dine kæledyr betyder ikke, at du er ensom, men derimod at du er klog.

Mest læste i dag

Går du og snakker til din kat? Har du samtaler med din hund, eller er din guldfisk en glimrende lytter?

Så bliv endelig ved med at konversere med dine kæledyr. Det er nemlig et tegn på intelligens. Det skriver Indy100.

Forklaringen ligger i begrebet antropomorfisme, hvilket betyder at tillægge noget eller nogen menneskelige egenskaber og træk – i dette tilfælde dine kæledyr.

Evnen, til at give for eksempel en hund menneskelignende træk, er en naturlig og typisk menneskelig egenskab, der adskiller os fra andre levende væsener.

Det forklarer Nicholas Epley, der er professor i adfærdsvidenskab ved University of Chicago.

Han forklarer også, at vi som mennesker gør det væsentlig oftere, end vi selv er klar over – for eksempel ved at snakke til vores planter, vores bil eller vores kæledyr.

Det samme gør sig gældende, når vi skælder ud på tv’et, der ikke virker eller telefonen, der driller.

Og faktisk, så er antropomorfisme et tydeligt tegn på intelligens, understreger Nicholas Epley.

- At genkende et andet menneskes sind involverer de samme psykologiske processer, som at genkende et sind i et dyr, en gud, eller endda en gadget. Det er en refleksion af vores hjernes største evner og ikke et udtryk for dumhed, forklarer han.

Derfor kan du roligt forklarer din familie eller dine venner, at du hverken er skør eller ensom, næste gang du spørger din hamster, om den har savnet dig, eller hvorvidt din kanariefugl har haft en god dag.

Læs også

Schæferhund - Læs alt om den populære shæfer, der oftes bruges til hyrdehund. Shæferhunden er meget loyal overfor sin ejer og dens familie.

Rottweiler - Rottweileren hører til blandt de ti mest intelligente hunde. Den elsker at blive trænet og let ved at lære, selv om den kan være stædig. En Rottweiler er trofast og kærlig overfor familien, men kan være reserveret overfor fremmede.

Fødselsdagssang - Her finder du tekst og melodi til den klassiske fødselsdagssang ‘I dag er det Oles fødselsdag’. Der findes flere populære fødselsdagssange, men denne bliver sunget mest. Teksten til sangen er lige til printe ud.