To trofæjægere poserer ved nedlagt løve, da de pludselig bliver overrasket bagfra

Et uhyggeligt overfald eller blot en god forfalskning?

Meningerne er mange om det den video, som du kan se i denne nyhed.

Optagelserne viser eftersigende to storvildtsjægere – en mand og en yngre kvinde - der efter at have skudt en stor hanløve skal forevige øjeblikket med deres bytte – poserende foran kammeraet. Det skriver The Mirror.

Men kigger man godt efter, kan man pludselig se noget komme til syne i højre hjørne, og kun få øjeblikke efter er alt kaos.

For i det øjeblik, den mandelige jæger går frem mod kameraets linse, afbrydes de to jægeres kyniske idyl, da kvinden skriger af frygt.

Ud af ingenting er en ny hanløve nemlig dukket op bag dem – kun meter fra de to skræmte jægere, der flygter med løven lige i hælene.

Kammeraet når at optage løvens angrebsspring med de to jægere efterfulgt at skrig og to skud. Herefter bliver der stille.

Det sidste optagelserne viser, er den store hanløve, der passerer kammeraet – tilsyneladende okay, mens vi ikke lærer noget om de to jægeres skæbne, før skærmen går i sort.

Hvor vi de dramatiske – og tilsyneladende ægte - optagelser rent faktisk har fundet sted, eller om det hele er en falsk optagelse, skal vi lade være usagt.

Det er blevet uploaded til YouTube med hashtagget; #StopTrophyHunting, så hvad enten optagelserne er ægte eller falske, kunne noget tyde på, at de er blevet offentliggjort med det klare formål at sætte fokus på kyniske storvildtsjægeres jagt på truede dyr.

Jayden Taner er navnet på den person, der har lagt videoen på YouTube, og han har siden udtalt:

- Det lykkes mig at få fat på denne video, da jeg var i Sydafrika for et par måneder siden.

- For mig viser denne video en kritisk situation, som hele verden bør få indsigt i. Hvert år slår ’trofæ-jægere’ flere tusinde eksotiske og vilde dyr ihjel i Afrika, og det er en trussel mod flere af vores mest elskede og truede arters overlevelse. Vi må stoppe dette nu.

- Dyr bliver også opfostret i fangeskab udelukkende for, at de senere kan blive jaget af turister, der er villige til at betale en høj pris. En løve-jagt kan koste op til 35.000 dollars (knap 230.000 kroner).

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip