YouSee lukker og slukker radiosignalet for 1,3 millioner danskere

Nils Würtzenfeld

390 uger siden

|

30/01/2017
Viralt
Foto: Polfoto/SNEJBJERG CARSTEN
Foto: Polfoto/SNEJBJERG CARSTEN
Fra 31 januar slukker YouSee for sit FM-radiosignal. Det er ærgerligt, mener radiochef.

Dagens topnyheder

Tirsdag 31. januar kan mange danskere risikere at blive mødt af stilhed, når de tænder for deres radio. I hvert fald hvis de er kunder hos YouSee. Det skriver DR.dk.

Det store teleselskab har nemlig valgt at slukke for sit FM-radiosignal.

Det betyder, at de 1,3 millioner danskere, der er kunder hos YouSee, for fremtiden ikke længere kan modtage radio gennem deres kabelstik.

Ønsker man fremadrettet at høre radio som YouSee-kunde, skal man derfor enten anskaffe sig en digital DAB-radio, høre radio gennem sit tv (hvis det kan modtage radio) eller benytte app’s til telefonen. Man kan også bestille en stueantenne.

Slukningen af signalet vil kun få indflydelse på dit radiosignal i hjemmet - ikke i f.eks. din bil.

Hos DR er man kede af beslutningen, da man mener, at den går ud over de ældre.

- Det er ærgerligt for dem, der bliver ramt af det. Jeg synes personligt, det er en undervurdering af radioens store betydning for danskerne, men det er en beslutning, som DR ikke har haft noget med at gøre, siger radiochef hos Danmarks Radio, Gustav Lützhøft til Dr.dk og uddyber:

- Slukningen af FM-signalet ud gennem kabelstikket vil blandt andet ramme en del ældre lyttere, som vi ved er nogle af dem, der flittigst hører radio via kabelstikket. Det vil også berøre flere af dem, der har gjort meget for at høre musikken fra radioen i høj kvalitet på for eksempel deres stereoanlæg, lyder kritikken.

På lang sigt er det dog ikke kun YouSee, der frarøver danskerne deres FM-signal.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen er planen nemlig at nedlægge FM-signalet helt, når over 50 procent af lytterne er overgået til den digitale DAB-radio. I øjeblikket ligger det tal dog på 31 procent.