Hvordan skifter man elselskab?

Forskellene der eksisterer mellem de forskellige elselskaber kan tit virke ubetydelige, men bag deres facader gemmer der sig mange forskellige værdier og principper.

Det kan lønne sig for mange, at sætte sig bedre ind i de forskellige leverandører på markedet, og finde et tilbud der bedre dækker ens behov – men hvordan skifter man i det hele taget elselskab?

Når du vurderer elselskaber, er det klogt at tage udgangspunkt i enten pris eller kvalitet. Strømmen i din stikkontakt vil være den samme, uanset hvilken leverandør du vælger, men du må selv vælge elselskab ud fra hvilken service og pris de tilbyder. Et andet parameter som mange også vil tage stilling til under vurderingen, er hvordan strømmen bliver til – hos nogle leverandører, eksempelvis hos NettoPower, kan du vælge miljøvenlig strøm, for en grønnere samvittighed.

Hvornår er det så man bør skifte selskab? I princippet kan du skifte elselskab når som helst, men det er selvfølgelig en god idé at gøre det, hvis du opdager at en anden leverandør tilbyder bedre service, billigere priser, eller et andet produkt, der passer dig bedre. For at dit skifte skal foregå så gnidningsfrit som muligt, bør du tænke over timingen. Sørg for at ikke gennemfører et skifte midt i, at der kommer en regning fra dit elselskab, for så undgår du at betale to leverandører for den samme strøm. Hvis du skal skifte elleverandør samtidigt med at du flytter, skal du huske at opsige din nuværende leverandør, og det er altid en god idé, at få skiftet elselskab inden du flytter, eller meget kort tid efter indflytning.

Det er kort forklaret, meget nemt at skifte fra et elselskab til et andet. Du skal bare vide hvor du bor og hvor meget strøm du cirka bruger – så vil din nye leverandør hjælpe dig med resten.

 

Dagens Gossip