Kom i mål med dit sunde nytårsfortsæt

Skrevet af webmaster

284 uger siden

|

01/01/2019
Når det nye år begynder, og hverdagen tager over, er det på tide, at man begynder at tage sine nytårsfortsæt alvorligt. Disse omfatter som regel, at man har et ønske om at leve mere sundt og dyrke mere motion.

Dagens topnyheder

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det godt kan være rigtig svært at komme i gang med et nyt og aktivt liv, når januar måned oftest er grå og mørk. Derfor handler det om at komme godt fra start, og her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du kan komme i mål med dit sunde nytårsfortsæt

Indarbejd nogle realistiske vaner i din hverdag, og hold fokus

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at indarbejde nogle gode og realistiske vaner, da disse hjælper dig til at holde fokus. Det er nemlig først i det øjeblik, at du har fået indarbejdet eksempelvis fysisk træning som en naturlig del af din hverdag, at du stopper med at kæmpe imod.

Det skal dog nævnes, at det er svært at få nye vaner op at stå, og det gælder særligt, hvis det omhandler træning. I den forbindelse skal du regne med, at det vil tage dig op til to måneder før, at vanen er fuldstændig indgroet i din hverdag. 

Tag et enkelt skridt ad gangen, og øg derefter intensiteten

Det er desuden vigtigt, at du ikke starter alt for hårdt ud, men du tager et skridt ad gangen. Har du for eksempel svært ved at komme ordentligt i gang med at træne, kan du sætte dig som mål blot at træne 30 min. på en maskine derhjemme uden tung belastning.

Herefter kan du langsomt begynde at skrue mere og mere op for intensiteten lige så snart, at du opdager, at det slet ikke er så hårdt igen. I den forbindelse kan du vælge at investere i en romaskine til hjemmebrug i stedet for at betale i dyre domme for et medlemskab til det lokale fitnesscenter, som du aldrig får brugt. 

Drop de mange dårlige undskyldninger 

Hvis du vil lykkes med dine nye og sunde vaner, er det vigtigt, at du ikke springer over, hvor gærdet er lavest, og du ikke kommer med en lang række undskyldninger. Det bliver kun nemmere for dig, jo mere regelmæssigt du eksempelvis træner. Det betyder samtidig, at hvis du blot bliver ved med at springe over, giver du op på gentagelserne, og det vil med garanti føles som et stort nederlag for dig.

Undskyldninger vil hurtigt føre dig ti skridt tilbage til alle dine gamle og dårlige vaner, og det vil i den grad være ærgerligt. Er det for eksempel pengene, der gør, at du ikke synes, at du har råd til at investere i træningsmaskiner til hjemmet, så lån penge. Det skal vel ikke være den lille ting, der gør, at du ikke kommer i mål med dine nye og sunde vaner?   

Lav en konkret plan for de næste tre måneder

Endelig kan det være en rigtig god idé, hvis du laver en plan for det næste stykke tid. Det kan for eksempelvis være, at du sætter dig ned og beslutter dig for, hvad der skal ske i dit liv de næste tre måneder, og i den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at du rent faktisk gør det. Det kan være, at du vil begynde at løbe to gange om ugen, eller at du vil begynde at tage trappen i stedet for elevatoren. Her er det igen en god idé, hvis du tager et lille skridt ad gangen og ikke er alt for ambitiøs. Det er vigtigt, at planerne er overskuelige for dig, og så kan du altid vælge at øge ambitionsniveauet med tiden.