Slut med tatoveringer: Nu bliver bliver tattoo-blæk ulovligt

Michael Lauritsen

11 år siden

|

20/06/2013
Hvis du har planer om at få en tatovering eller to, så skal du kridte skoene. Miljøstyrelsen vil nemlig ændre reglerne om tatoveringsblæk.

Dagens topnyheder

Og hvis de regler bliver vedtaget, så vil det fra 1. januar 2014 være slut med den populære blækkunst.

Det forklarer Jørgen Serup, der er overlæge på Dermatologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital, til Politiken torsdag.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Fremover skal tatoveringsblæk mærkes med en indholdsdeklaration, hvor bestanddele på ned til én procent skal deklareres. Det vil med andre ord betyde, at alt tatoveringsblæk på det danske og internationale marked bliver ulovligt.

Blæk står nemlig som såkaldt uren kemi med hundredvis af bestanddele. Eksempelvis fra lakindustrien, som ikke opererer med så detaljerede kemiske analyser.

LÆS OGSÅ: Nye regler får ikke konsekvenser for tatovørerne

- Med den bekendtgørelse i hånden vil man soleklart kunne sige om alle tatoveringsfarver, at kravene ikke er opfyldt. Og så vil det ligge uden for enhver diskussion, at branchen er ulovlig. Derfor nedlægger bekendtgørelsen ganske enkelt al tatovering i Danmark, siger professor Jørgen Serup til Politiken.

Hos både brancheforeningen Dansk Tatovør Laug og netværket Uafhængige Tatovører vækker udkastet fra Miljøstyrelsen bekymring.

- Problemet for branchen bliver at finde nogle producenter, som vil leve op til disse krav. Og hvis kravene er så høje, at de ikke vil leve op til dem, så har vi et problem. Så kommer vi til at arbejde ulovligt, siger Lars Kristensen, formand for Dansk Tatovør Laug, til Politiken.

Opskrifter - Find spændende nye opskrifter på vores madguide. Alt fra Chili con carne, Waldorfsalat og .Søren Ryge kringle til Mojito og pandekager uden æg.