Tre alternative uddannelser for dig der ikke kan vælge

Til sommer er det igen tid til at tusindvis af unge, endnu engang står overfor et af livets sværeste valg. Her er 3 bud på nogle lidt mere alternative uddannelser.

Den, for tusindvis af unge danskere, nervepirrende tid, hvor studievalg står øverst på dagslisten er blot få måneder væk endnu en gang. Uddannelsesloft, fremtidsudsigter og prestige er bare tre tanker, der stryger igennem de unge mennesker tanker, men et af livets sværeste valg skal træffes. Vi giver derfor her tre bud, på alternative uddannelser, du måske ikke have overvejet. 

Pilotuddannelsen
Godt ord igen, pilotuddannelsen er lidt ekstra anderledes end så mange andre uddannelser. Her kræver det nemlig ikke bare et snit og de rette fag, her skal der lidt ekstra til i form af egenbetaling. Når det så er sagt, så får man også en uddannelse, der er alle pengene værd. 

På pilotuddannelsen, hvad end det er til fly eller helikopter, lærer man alt hvad der er vigtigt at vide som basis, inden man bestemmer sig for, hvilken type pilot man ønsker at være. Det kan være man brænder ofr de korte og intense charterrejser, eller måske vil man bruge sit certifikat på at blive privatpilot. Pilotuddannelsen tilbydes flere steder i landet i mindre byer som Roskilde på Sjælland. Er man til en anderledes uddannelse, med fart på så er skal man måske have pilotuddannelsen med i tankerne. 

Alternativ behandling
En uddannelse bliver næppe mere alternativ, end alternativ behandling. Alternativ behandling spænder bredt lige fra hypnose til healing, og alt godt der måtte befinde sig derimellem. 

I modsætning til en pilotuddannelse, så er det ikke helt lige så stor en udgiftspost at bliver alternativ behandler, men til gengæld kræver det noget helt andet. Det kræver at man selv tror på, at den alternative behandlingsform man giver virker. Det kan være at man allerede har haft en personlig god oplevelse, og brænder for at give den videre, til andre mennesker, der måske ikke engang har overvejet det som mulighed. 

En alternativ behandlingsmetode som hypnose er flittigt benyttet af mange danskere, til mange forskellige problemer. Det kan være alt lige fra en af de mere populære ting som rygestop, til at få kureret en angst man har haft i mange år. Så længe man indvilger i det, og tror på det, kan hypnose få en langt. 

En forkærlighed for Grønland?
En af de uddannelser der år efter år er mindst søgt, er Eskimologi på Københavns Universitet. Eskimologi er læren om det eskimoiske folk og deres kultur, og uddannelsen tilbydes som nævnt kun i København. 

På uddannelsen lærer man ikke kun om den specielle kultur og dens samfundsforhold, man lærer også at tale sproget som tales i Vestgrønland. I 2017 havde eskimologi kun 11 ansøgere, så går man med en lille drøm om at komme tæt på grønlændere, så er der god mulighed for at blive optaget på studiet. 

Mulighederne er mange, lige fra pilotuddannelser via Grønland og til hypnose. Og det er endda bare tre alternativer, til de mest søgte uddannelser som pædagog, sygeplejerske og medicin.

 

Dagens Gossip