Prins Nikolai dropper uddannelsen: Farvel til sergentskolen efter blot to måneder

Kongehuset kan bekræfte, at Prins Nikolai har valgt at droppe sin uddannelsen til reserveofficer på Hærens Sergentskole i Varde.

Prins Nikolai har valgt at stoppe sin to-årige uddannelse som reserveofficer på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.

Det bekræfter kongehusets kommunikationschef Lene Balleby onsdag overfor Jyske Vestkysten.

- Prinsen har stoppet sin uddannelse i Forsvaret. Det er prinsens egen beslutning, og den kongelige familie er orienteret om den, siger Lene Balleby til avisen.

Læs også

Dansk skuespiller i vild forvandling: Er ikke til at kende

Prins Nikolais farvel til officeruddannelsen sker kun lidt over to måneder efter, at han startede på Hærens Sergentskole i Varde 1. august. I den forbindelse kunne Kongehuset dagen efter dele et billede af prinsen på Faebook, hvor han i selskab med en række andre unge mænd og kvinder stod rankt på række og geled under skolens officielle velkomst til uddannelsen.

Nu er det altså slut med sovesale og fællestoiletter for den 19-årige prins, der kort forinden sit exit fra Hærens Sergentskole havde fået lov at flytte ind hos farmor på Amalienborg.

Om hans nye prominente ‘weekendbolig’ i København har haft betydning for prinsens beslutning, vides ikke, ligesom det nu er uklart, hvad prisen så skal lave.

Læs også

Lyssværd og laserpistoler! Ny Star Wars skal optages i Danmark

Før prinsen startede på uddannelse som reserveofficer havde han netop påbegyndt en spirrende modelkarriere, men ifølge en tidligere udtalelse til ugebladet er det ikke meningen, at han skal gå modelvejen og leve af sit udseende.

- Efter min gymnasieuddannelse er min plan at påbegynde en toårig reserveofficeruddannelse på Hærens Sergentskole i Varde, skrev prins Nikolai dengang i en mail til Tæt På.

Læs også

Gammelt Kim Larsen-klip afslører sidste ønske: ‘Det skal der stå på min gravsten’

Den 26. juni blev prinsen så student fra Herlufsholm Skole i Næstved, og siden fulgte den planmæssige studiestart i Varde, som dog nu er droppet igen.

Det er ikke første gang, at prins Nikolai har måtte opgiver en fremtidsdrøm, og nu vil tiden vise, om han vender tilbage til modeltilværelsen, eller om prinsen har en anden uddannelse på tegnebrættet.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip