Breaking: TV2 dropper Jørgen Leth i Tour de France

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Den karismatiske bløde stemme, der på magisk vis kunne få danskere til at fordybe sig i fransk natur og historie, er en saga blot. Jørgen Leth har meddelt, at han er færdig med Tour de France-dækningen.

Når sommeren er trukket ind over Danmark, og cykelrytterne sætter sig på sadlen til verdens mest prestigefyldte cykelløb, så har danskerne været vant til, at Jørgen Leth trofast sad og kommenterede løjerne.

Hans viden om cykelløb er enorm, men hans viden om fransk historie er endnu større, og derfor har det altid været en fornøjelse at følge TV2s dækning af Tour de France. Han kunne med sin fløjlsbløde stemme gøre selv de grusomste ruiner interessante for den almene dansker, og Jørgen Leth har på mange punkter været et synonym for Tour de France i Danmark.

Det fortsætter han desværre ikke med, for han har netop offentliggjort via sin egen Facebookprofil, at han og TV2 ikke deler de samme visioner, og derfor vil han ikke længere være at finde på kanalen, når der fra juli måned køres Tour de France.

”Til mine trofaste fans og følgere,

Når Tour de France ruller over skærmen til sommer, bliver det uden min stemme og tilstedeværelse som guide igennem landskabet.

For mig er selve essensen af arbejdet som Tour de France-kommentator, at være i Frankrig hvor det sker. og jeg så frem til at være med igen i år og langt ud i fremtiden. En vision jeg indtil for nylig delte med TV 2.

Jeg ville gerne have fortsat. Ingen tvivl om det. Men jeg bestemmer ikke hvad de bestemmer i Odense.

Tak, fordi i har fulgt med og støttet jeres trofaste kommentator gennem de mange herlige år. Jeg håber at i også i år tager tiden til at nyde det spektakulære løb.

Jeg kommer til at følge med alligevel. Jeg vil sidde og kommentere et sted i skyggen. For mig selv og mine. Måske med et glas god vin og noget ost. Legal doping.

Commes ils faut.

Jørgen”

TV2: Vi kunne ikke blive enige

Jørgen Leths udmelding på Facebook kommer umiddelbart samtidig med, at TV2 har lagt en nyhed op på deres egen hjemmeside. Her fortæller de, at årsagen til bruddet skyldes, at de ikke kunne blive enige om, hvad Jørgen Leths rolle i touren skulle være.

”Vi har fra TV 2 SPORTs side naturligvis ønsket at fortsætte samarbejdet med Jørgen Leth, men desværre har vi ikke kunnet blive enige med Jørgen om rammerne for hans rolle i år. Det skal vi være de allerførste til at beklage, og vi ved, at seerne vil gøre det samme,” fortæller Frederik Lauesen, der er sportschef hos TV2.

Frederik Lauesen fortæller, at TV2 meget gerne ville have holdt Jørgen Leth hjemme i Danmark, hvor han skulle sidde i studiet med Thomas Kristensen og Henrik Jul, men det har Jørgen Leth altså ikke ønsket. Han ville derimod gerne være i Frankrig, og derfor er det ikke lykkedes de to parter at blive enige i en ny aftale.

Tour de France begynder den 6. juli, hvor det løber frem til søndag den 28. juli. TV2 skriver at deres kommentatorhold i Frankrig kommer til at bestå af Dennis Ritter, Rolf Sørensen, Rasmus Staghøj, Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard.

Læs også

13-årig dreng overrasker mor: Gav hende sit livs største chok

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip