DMI med trist nyt: Det bliver endnu værre

Skrevet af Emil Martesen

22/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det bliver endnu værre end først antaget.

Mest læste i dag

Det kedelige vejr havde for alvor fået sit tag over Danmark, men nu ser det langt om længe ud til, at piben får en anden lyd.

Det kommer i kølvandet på en søndag og mandag, der for alvor stod i regnens tegn, men en tirsdag der viste tegn på bedring.

Men det stopper ikke her.

Det gode vejr holder nemlig ikke ved, og i stedet vender et kedelige vejr for alvor tilbage og får sit tag over Danmark.

I løbet af dagen skal et lavtryk dannes nær Den Engelske Kanal. Lavtrykket bevæger sig mod nordøst til Sydnorge. Med lavtrykket følger et større regnvejr, men også blæst.

Og når torsdagen synger på sidste vers tager det for alvor til.

De seneste prognoser viser, at det bliver et nøk værre end først antaget, da der ved den jyske vestkyst, i Kattegatområdet og stedvis over den sydlige del af landet, en overgang vil blæse middelvind af stormende kuling, lokalt måske storm, og vindstød af stærk stormstyrke, ved Vadehavet og den nordlige del af Vestkysten op til orkanstyrke.

Det skriver DMI.

Men der er ingen grund til at ånde lettet op for de andre landsdele.

Resten af landet får ikke middelvind af stormende kuling, men mange steder får vindstød af stormstyrke, lokalt måske stærk stormstyrke. Lavtrykket ventes at hurtigt bevæge sig op over Norge i løbet af fredagen, dermed vil den kraftige blæst aftage sydfra i løbet af fredag formiddag.

Lavtrykkets præcise bane og uddybning er fortsat lidt usikker, hvorfor det endnu er noget usikkert hvor kraftig vinden bliver og hvilke områder der bliver hårdest ramt. Vi holder øje med udviklingen og opdaterer ved behov.