DMI overrasker: På fredag sker det

Skrevet af Emil Martesen

28/02/2024
Foto: Shutterstock
På fredag sker det.

Dagens topnyheder

Det danske vejr har været en blandet landhandel.

Og det er snart heller ikke til at spå om hvorvidt solen får sit tag over Danmark eller det ustadige vejr fortsætter.

Men nu er der alligevel god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

DMI kan nemlig sætte to streger under, at det lunere vejr venter lige om hjørnet.

De kommende dage byder på mange skyer og indimellem også lidt regn. Til trods for det, vil temperaturen langsomt være for opadgående og fra fredag og især løbet af weekenden ser vi ud at nå tocifrede varmegrader flere steder i landet. De seneste prognoser peger på lokalt op til ca. 12 grader både lørdag og søndag.

Der er altså for alvor forår i luften.

Men det stopper ikke her.

På fredag kan den østlige del af landet også få perioder med lidt eller nogen sol mens det bliver mest skyet i de vestlige egne. Lørdag og søndag er det i stedet den vestlige eller sydvestlige del af landet der kan få nogen sol mens den østlige og nordlige del får skyet, og i perioder kan her komme lidt regn.     

Der kommer dog til at være stor forskel på temperaturerne afhængigt at, hvor man befinder sig. Det kølige havvand påvirker nemlig temperaturerne i kystnære områder og man vil ved kyster med pålandsvind derfor ikke få meget mere end 6-8 graders varme.

Vinden vil lørdag komme fra det sydøstlige hjørne og bliver kun svag eller let, men på søndag ventes let til jævn vind fra øst. Hvis solen er fremme, vil den varme luften op over land, jo længere luften passerer hen over land, desto mere varmes den op. Så det er altså langt væk fra sydøstvendte eller østvendte kyster, at man vil kunne opleve de højeste temperaturer, og især der hvor solen skinner.