DMI overrasker: Stort vejrskifte på vej

Skrevet af Emil Martesen

23/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI løfter sløret for et stort vejrskifte.

Dagens topnyheder

Inden længe tager danskerne hul på weekenden, og det er nok med et håb om, at det noget så kedelige vejr lakker mod enden.

Men der er ingen grund til at ånde lettet op.

For selvom stormen Rolf synger på sidste vers, så venter de vinterlige tendenser lige om hjørnet.

Weekenden står nemlig for døren, og selvom det indledes med kraftig vind, så får piben en helt anden lyd.

Stormen Rolf ligger nemlig over den nordøstlige del af Nordsøen og fortsætter videre mod nordøst i høj fart mod Oslo.

Og i stedet erstattes det af køligere luft, der inden længe får sit tag over Danmark fra sydvest og syd.

Det skriver DMI.

Det giver en weekend er der plads til både nogen sol og en del byger, som kan være vinterlige.

For selvom lørdagen bliver mest tør med nogen sol, især i den østlige del af landet, så vil bygerne finde sit fodfæste som dagens skrider frem.

Bygerne kan være med slud, og om aftenen til dels klart vejr, bortset fra enkelte byger, som kan være med slud, men i løbet af natten mest skyet og der kommer efterhånden regn eller slud, lokalt måske tøsne, op sydfra over den vestlige del af landet. Temperaturerne ned mellem frysepunktet og 4 graders varme, og let til jævn vind fra syd, ud på natten drejende til sydøst, i de sydlige og østlige egne stedvis frisk vind.

Men det stopper ikke her.

Søndagens vejr byder på overvejende skyet og tidvis regn eller slud, især over den vestlige del af landet, på Bornholm dog tørt og nogen eller en del sol. Temperaturerne mellem 3 og 7 grader, og let til frisk vind mellem sydøst og sydvest, ved Vestkysten dog efterhånden drejende til nordvest. Om aftenen mest skyet og enkelte byger der kan være med slud eller tøsne, men om natten mest tørt og stedvis klarer det op en overgang dog efterhånden kan der dannes tåge flere steder. Temperaturerne daler her til mellem 3 graders frost og 3 graders varme, og svag til jævn vind fra skiftende retninger.