Fødevarestyrelsen advarer om fugleinfluenza

Ida Veiden Brakstad

401 uger siden

|

09/11/2016
Indland
Foto: Polfoto/ AP
Foto: Polfoto/ AP
Der er konstateret fugleinfluenza af den alvorlige type i vilde fugle tæt på den danske grænse. Det melder Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Dagens topnyheder

Fødevarestyrelsen advarer nu, om at der er fundet fugleinfluenza af den alvorlige type i fugle ved både den tyske og den polske Østersøkyst.  Fugleinfluenza af den alvorlige type  – den såkaldte H5N8 – er på fremmarch i Europa, og er altså nu også nået Danmarks grænser. 

Sygdommen er stærkt smitsom mellem fugle, men smitter normalt ikke til os mennesker. Sygdommen kan imidlertid have store konsekvenser, hvis den breder sig til fjerkræbesætninger. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at alle som holder fugle sørger for at dem indendørs. 

For at undgå kontakt med vilde fugle bør du som om muligt sørge for at holde dine fjerkræ indendørs eller under tag, samt skifte støvler eller vaske dem grundigt, inden du går ind til dine fjerkræ.

Der er på nuværende tidspunkt ikke fundet fugleinfluenza i Danmark, men Fødevarestyrelsen undersøger i øjeblikket en gruppe døde troldænder, der er fundet i nærheden af Stege på Møn.

Hvis du finder flere døde fugle på samme sted, beder Fødevarestyrelsen dig om i første omgang at lade dem ligge og hurtigst muligt tage kontakt til styrelsen på tlf. 72 27 69 00.