Glemt alt om genbrugsstationen: Har du haveaffald, så giv det til savannens vilde dyr

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

I et Facebook-opslag retter Zoo henvendelse til haveejere og ønsker deres afklippede grene.

Efter foråret for alvor har sænket sig over Danmark og velsignet os med både sol og varme, er rigtig mange mennesker gået i haven for at få styr på busk og krat.

Og siden det formentlig er første gang siden efteråret, at mange haveejere atter tager kampen op med beskæresaks og ørnenæb, så er det sikkert rigeligt med ukrudt og grene at køre på genbrugsstationen.

Nu opfordrer Københavns Zoo imidlertid til, at haveejere undlader at smide deres grene væk. I stedet vil Zoo hellere end gerne have dit haveaffald til havens sultne dyr. Det oplyses i en Facebook-opdatering med overskriften ’Grene til dyrene’.

Læs også

Ung mand inviterer sin syge kæreste på restaurant: Så dukker tjeneren op med utrolig overraskelse

- Dyrene i ZOO elsker at få grene, som de gnaver løs af i store mængder. Derfor tager vi meget gerne imod større læs grene, skriver Zoo, der gerne kigger forbi dit hjem for at afhente den afklippede dyre-snack.

- Så står du, naboen eller en helt tredje og skal til at fælde flere store træer i haven, så kommer vi gerne forbi og afhenter læsset, lyder det i opslaget.

Dog skal afhentningen opfylde følgende krav:

  • Grene fra frugttræer, pil eller eg
  • Kun store læs fra flere træer
  • Grene er over 2 meter lange
  • Grene er afskåret og klar til afhentning
  • Findes på Sjælland

Kan man nikke genkendende til de fem kriterier, så opfordrer Københavns Zoo til, at man sender dem en privatbesked på Facebook.

Romertal er en fremmed størrelse for de fleste danskere, for hvordan skal man tyde det oldgamle talsystem? Her får du en guide til at forstå romertal og deres betydning.

 

Dagens Gossip