Man kan ikke forbyde kønsopdelt svømning, mener menneskerettighedsekspert: Er du enig?

Nils Würtzenfeld

401 uger siden

|

03/11/2016
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Aarhus peger et flertal i byrådet på at forbyde kønsopdelt svømning, men nu blander Institut for Menneskerettigheder sig. 'Diskriminerende' lyder kritikken af byrådet.

Dagens topnyheder

Det var et politisk flertal i Aarhus Byråd, der i sidste uge lagde op til at forbyde den kønsopdelte svømning, som for nedrullede gardiner finder sted i bydelen Gellerup. Det skriver DR Østjylland.

Ligeledes har debatten omkring kønsopdelt svømning i længere tid kørt flere steder i hele landet, hvor det i overvejende grad er muslimske danskere, der ønsker at opdele svømning mellem mænd og kvinder.

Debatten har flere steder rejst krav om forbud mod opdelingen, men nu blander Institut for Menneskerettigheder sig, da man mener, at et forbud mod opdelt svømning er diskriminerende.

Derfor vil man bede Ligebehandlingsnævnet om at se på sagen, hvis forbuddet i Aarhus Kommune bliver en realitet.

Det fortæller ligebehandlingschef, Maria Ventegodt Liisberg fra Institut for Menneskerettigheder, der mener, at muslimske kvinder og mænd bliver tillagt motiver af de aarhusianske byrådspolitikere, som etnisk danske ikke udsættes for.

- Man lægger til grund, når det er kvinder med muslimsk baggrund, at så bliver de udsat for social kontrol, lyder det fra ligebehandlingschefen til DR Østjylland.

- Men hvis etnisk danske kvinder svømmer uden mænd, tænker man, de er afslappede og frigjorte, lyder kritikken.

Det er ikke kun i Gellerup-badet, muslimske aarhusianere bør frygte et forbud mod kønsopdelingen. Også i Aarhus-forstaden Lystrup frygter en anden svømmeklub, at deres næsten identiske svømmeopdeling bliver forbudt.

I Lystrup Svømning svømmer nemlig 40-45 kvinder fra mange forskellige nationaliteter – heriblandt muslimske. Og selvom gardinerne ikke bliver trukket for, mens kvinderne svømmer, så foregår det bag låste døre, da mænd ikke har adgang til dette svømmehold.