Mand udgav sig for at være fra Yousee - lokkede CPR-nummer ud af 22-årig med godt tilbud

Nils Würtzenfeld

402 uger siden

|

05/10/2016
Indland
Polfoto
Polfoto
Man skal passe på, hvilke oplysninger man giver til fremmede. Det erfarede en 22-årige kvinde, da hun tilsyneladende fik et opkaldt fra YouSee.

Dagens topnyheder

Tirsdag formiddag klokken 10.30 blev 22-årig kvinde i Holbæk ringet op af en mand, der præsenterede sig som en medarbejder hos YouSee. Det skriver Lokalavisen.dk

Over telefonen gav den fremmede mand den 22-årige et meget fordelagtigt tilbud på flere tv-kanaler. Alt han skulle bruge var bare, at kvinden oplyste sit cpr-nummer, og så ville hun efterfølgende modtage en bekræftelse på aftalen.

Tilbuddet var så godt, at den 22-årige kvinde gik med til at videregive sit  CPR-nummer. Det skulle do hurtigt vise sig, at det gode tilbud også var for godt til at være sandt.

For da hun som lovet aldrig modtog en bekræftelse på aftalen, kontaktede hun YouSee, der dog kunne fortælle hende, at der slet ikke fandtes et tilbud, som dét den påståede sælger havde givet hende.

Den 22-årige kvinde anmeldte efterfølgende episoden til politiet, som antager, at der er tale om bedrageriforsøg.

LÆS OGSÅ: YouSee Kanaloversigt

Politiets rådgiver i øvrigt alle til, at man aldrig må opgive sit CPR-nummer, kontonummer eller lignende til nogen, man ikke kender eller kan få bekræftet identiteten på.