Oprør over døde mennesker i posten: Urner sendes med pakkepost i stedet for med rustvogne

Morten Larsen

403 uger siden

|

28/10/2016
Urner, der skal leveres fra krematoriet til kirkegården, bliver i flere tilfælde sendt med posten.

Dagens topnyheder

Kristeligt Dagblad skriver, at hvis en urne har lagt fra krematorium til kirkegård, foregår det nogle gange med pakkepost frem for i en rustvogn.

Begravelsesforeningen Begravelse Danmark oplyser til avisen, at urner sendes med posten cirka 20 gange ud af de omkring 1.700 kremeringer, foreninger står for hvert år.

Samtidig oplyser Danske Krematoriers Landsforening til Kristeligt Dagblad, at landets 20 krematorier en til to gange om måneder sender urner som pakkepost.

- I princippet er der for mig ikke den store forskel på, om man sender herfra til København eller herfra til Vietnam. Det er inden for lovgivningen, siger Allan Vest, der er formand for Danske Krematoriers Landsforening.

Svend Andersen er teologiprofessor ved institut for kultur og samfund på Aarhus Universitet og tidligere næstformand for Det Etiske Råd.

Han kalder det respektløst over for afdøde, når deres sidste rejse foregår som en postforsendelse.

- Personers værdighed eller værdi forsvinder ikke, fordi de dør, og når vi ekspederer urnen som en postpakke, tilsidesætter vi kravet om respektfuld omgang med resterne af et dødt menneske, siger Svend Andersen til Kristeligt Dagblad.