Så mange danskere er dødtrætte af indsamlinger

Ninna Andreasen

388 uger siden

|

04/02/2017
I aften er der Danmarks Indsamling for 11. gang, men en stor del af danskerne er trætte af indsamlinger.

Dagens topnyheder

Den 4. februar løber Danmarks Indsamling over skærmen for 11. gang. 12 organisationer samler ind til 12 projekter verden over under temaet: Intet barn må sulte.

Indsamlingen er den første af 13 indsamlinger, der kommer i løbet af året, hvis man sammenlægger tv og dør til dør-indsamlinger. Det synes hver anden, er for mange, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Men de to typer kan ikke sammenlignes, siger talsperson for Danmarks Indsamling Anna Rørbæk, der til daglig er kommunikationschef i Børnefonden.

- Dør til dør-indsamlingerne er organisationernes individuelle indsamlinger. Danmarks Indsamling er derimod en mulighed for at samarbejde med DR, som har en masse seere. Her kan organisationerne stå sammen om et fælles budskab og sætte fokus på nogle af de katastrofer, der ellers ikke får så meget opmærksomhed, siger hun og forklarer, at der er en tendens til, at folk hellere vil støtte akutte katastrofer som tsunamier og jordskælv end varige problemer som sult i Afrika.

Showet varer fem timer, og der er både underholdning og musikalske indslag undervejs. Sidste år fulgte 688.000 seere med, og showet kostede 5,5 millioner kroner. Men skal man tro danskerne, har de slet ikke brug for et stort tv-show for at støtte. Kun tre procent angiver i YouGov-undersøgelsen tv-shows med underholdning som årsag til at støtte.

- Det koster altid penge at samle penge ind. For hver halvanden krone, vi bruger på Danmarks Indsamling, får vi 10 kroner igen til at bruge rundt om i verden. Det er 10 kroner, vi ikke ville være kommet i nærheden af, hvis ikke det var i forbindelse med showet. Støtte kommer ikke af sig selv, man er nødt til at gå ud og råbe op, siger Anna Rørbæk.

Søndagsavisen har været inviteret til Nepal af Folkekirkens Nødhjælp og Danmarks Indsamling for at se, hvad støttekronerne skal gå til i Nepal.