Supermarkeder tilbagekalder kemikaliefyldte blommetomater

En lang række supermarkeder har siden fredag solgt blommetomater, som Dansk Supermarked fraråder sine kunder at spise.

Har du for nylig købt spanske blommetomater i enten Føtex, Bilka, Netto eller Salling, kan du derfor levere dem tilbage til butikken.

Butikkerne har modtaget et lille parti blommetomater, som er modtaget fra en hollandsk leverandør.

- Og ud af det her parti, er der en delmængde, som i en hollandsk kontrolprøve har en overskridelse af en pesticidrest, der overskrider EU's grænseværdi, forklarer Mads Hvitved Grand, pressechef i Dansk Supermarked.

Der er tale om kemikaliet Ethephon, der i for store mængder gør tomaterne uegnet til menneskeføde. Men har man spist tomaterne fra supermarkederne, kan man alligevel tage det roligt, lyder det fra Dansk Supermarked.

- Når der et tale om en pesticidrest, der overskrider EU's grænseværdi, så er varen at betragte som uegnet for menneskeføde. Men det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen fare ved at spise dem, så hvis man har spist tomaterne, kan man godt sove roligt, siger Mads Hvitved Grand.

Tomaterne er solgt i pakninger af 500 gram fra fredag 22. april frem til tirsdag 26. april. Tomaterne er mærket Lot 112 & 113.

Dansk Supermarked opfordrer alle kunder til at tage tomaterne med tilbage til supermarkedet, hvor man kan få pengene tilbage, og man behøver ikke medbringe bonen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip