Tina lever med smerter hver dag og må kæmpe mod sit forsikringsselskab

I 2008 kører en bil ud lige foran den dengang 40-årige Tina Lund fra Kolding. Hun kører ind i mandens bil. 

 

Hun er forslået, fortumlet og chokeret, da hun kommer ind på skadestuen i Kolding. Der er proppet med mennesker. Det bliver begyndelsen på seks års kamp med smerter og for at få en tålelig tilværelse.

 

- Her udfylder jeg en skadesanmeldelse og bliver tilset af en sygeplejerske, der også laver et notat i skadejournalen om ondt i nakken. Jeg havde hverken overskud eller fantasi til at forestille mig, at det kunne blive fatalt for min fremtid, at jeg ikke blev tilset af en læge, forklarer Tina Lund seks år senere.

 

Først tror hun, at smerterne i nakken og hovedpinen går over. Men smerterne og hovedpinen bliver værre og værre.

 

Læs også: Tina blev behandlet af den "forkerte": Nu nægter forsikringen at betale millionerstatning

 

Hendes egen læge forklarer hende, at der ikke er noget, som hedder piskesmæld. Det er en form for forstuvning, der går over igen. 

 

Smerterne går ikke væk. Tværtimod. Tina Lund, der før havde både et fuldtidsjob som sælger og et deltidsjob som ejendomsmester, får svært ved at passe arbejdet på grund af smerter, koncentrationsbesvær og følelsesløshed i venstre side.

 

Ægteskabet gik i stykker

Men at hun skulle kæmpe endnu en kamp, går først op for hende, da der kommer et blankt afslag på erstatning for tabt arbejdsevne og -fortjeneste.

 

- Jeg får en blank afvisning med begrundelsen, at jeg fejler noget psykisk og derfor ikke kan få noget. Fordi jeg i 2005 henvender mig til min egen læge med et hold i nakken, mener selskabet, at jeg fejler noget i forvejen, siger den i dag 46-årige kvinde.

 

Selskabet mener ikke, at der er dokumentation for såkaldte strakssymptomer lige efter ulykken, som skal sandsynliggøre, at ulykken er årsag til Tina Lunds mange smerter. Heller ikke selvom, der står i skadestuens rapport, at hun har ondt i nakken efter ulykken.

 

Det vil selskabet blandt andet ikke, fordi det er en sygeplejerske og ikke en læge, der har tilset Tina Lund på skadestuen.

 

Nu går hun rettens vej. Onsdag begynder sagen ved Retten i Kolding.

 

- Jeg må hver dag leve med smerter og er gået fra et vellønnet job til et fleksjob på 16 timer om ugen som pædagogmedhjælper. Hele sagsforløbet har været opslidende og umenneskeligt. Mit ægteskab er gået i stykker undervejs, så jeg i dag er alene med mine to store børn, siger Tina Lund.

Dagens Gossip