Det kan være fornuftigt at vælge at bo til leje frem for at eje.

For mange danskere er et boligkøb en god investering, men der er god grund til at tænke sig om en ekstra gang og overveje at bo i lejebolig. Det kan give større frihed og færre bekymringer hvis man vælger det rette ejendomsselskab.

Sponsoreret indhold

Vi har samlet 4 grunde til at bo til leje frem for at eje.

Større økonomisk fleksibilitet

Når du køber en bolig, så binder du samtidig dine penge i en fast ejendom hvilket gør dig mindre fleksibel.

Ender du i en situation hvor du skal have frigivet nogle midler, kan du derfor være nødsaget til at sælge din bolig.

Med det følger et stort administrativt arbejde, som du dog kan betale dig fra ved en mægler. Derudover skal du finde en ny bolig som passer til de økonomiske rammer du har. Det kan være svært hvis du har specifikke geografiske krav i forhold til arbejde og familieliv.

Det kan derfor være en fordel at bo til leje i et veletableret ejendomsselskab, hvor du er økonomisk uafhængig i forhold til indtægt.

På den måde forstås det at du ved hvilke udgifter du har, og du skal ikke selv stå for uforudsete vedligeholdelser som typisk er forbundet med en bolig. Du kan derfor budgettere med den månedlige husleje + forbrug.

Økonomisk uafhængig

Du er på sin vis økonomisk uafhængig i forhold til en indtægt af et særligt beløb. Og dog, for du har en månedlig husleje og forbrug som skal betales, men du er altså ikke så sårbar hvis du enten skulle skifte job eller uheldigvis skulle stå uden.

Du vil blot kunne opsige din lejekontrakt og finde en ny bolig der passer indenfor dit budget. Ofte har de fleste ejendomsselskaber flere forskellige typer lejligheder i forskellige prisklasser.

Du kan hurtigt skifte bolig

Livet er uforudsigeligt, og du kan på relativt kort tid have behov for at flytte. Dette kan skyldes jobskifte til den anden ende af landet, og der er altid udgifter forbundet med et salg.

Er boligmarkedet ikke med dig, vil du højst sandsynligt tabe penge på dit salg. Dette undgår du helt ved at bo til leje da du ikke har sat dine penge i en fast ejendom.
 

Mindre ansvar og større frihed

Med et ejerskab af en bolig følger også et stort ansvar. Du som ejer er alene ansvarlig for alt vedligeholdelse - Både inde og ude!

For mange husejere kræver det mange ekstra timers arbejde, som per automatik vil ligge uden for ens primære arbejdstid.

Hvis ikke huset holdes vedlige vil det være svært at undgå at boligen forfalder.

I en lejebolig står du uden ansvar i forhold til vedligeholdelsen. Normalvis vil du som lejer kun skulle stå for den indvendige vedligeholdelse, og du står derfor ikke til vedligeholdelse af tag, kloak, have m.m.

 

 

Dagens Gossip