Historisk lave renter skaber ny trend inden for bilverdenen

Porsche eller Passat? Man skal ikke være synsk for at gætte, at de fleste ville vælge en Porsche. Alligevel ser vi langt flere Passat’er eller denne slags typebiler, end vi gør af eksklusive biler af mærket Porsche, Audi eller BMW.

Forklaringen er selvfølgelig prisen. Den høje prisbarriere gør, at de eksklusive bilmærker er forbeholdt en tilsvarende eksklusiv gruppe danskere med en høj indkomst. Sådan har det i hvert fald forholdt sig i mange år.

 

Den nyeste tendens inden for bilverdenen kan måske skabe en revolution af det danske vejbillede. Flere og flere danskere er nemlig begyndt at lease deres bil i stedet for at købe. Leasing har åbnet op for muligheden for at køre i en Audi eller Porsche for den almindelige dansker, der ikke længere skal betale for hele bilens værdi. Det store boom af leasing-aftaler tyder på, at denne mulighed er meget attraktiv for danskerne.

 

Martin Hansen fra Allan Hansen mærker også denne udvikling: ”Du behøver ikke længere at være mangemillionær for at få din drømmebil. Vi mærker tydeligt en stigende interesse for leasing-aftaler blandt danskerne. Det skal selvfølgelig også ses i lyset af den lavere registreringsafgift på luksusbiler samt den meget lave rente, vi har for tiden. Begge ting har gjort det mere attraktivt at lease.”

 

Men har alle så råd til en ny luksusbil?  ”Det er selvfølgelig ikke alle, der har råd til at lease den nyeste luksusbil. Det, vi oplever, er at mange i stedet vælger at lease en let brugt bil, som har kørt få kilometer og med et særdeles højt udstyrsniveau. Så får man typisk en lettere brugt luksusbil til omtrent halvdelen af nyvognsprisen.  Det er der også en ret god pointe i. Logikken er lidt den samme, som når vi ser folk vælge at købe brugt i stedet for nyt – det koster mindre.

Brugtleasing giver altså nogle klare fordele. Det er budgetvenligt og måske vigtigere budgetsikkert.”, sådan udtaler Martin Hansen.

 

Interessant bliver det at se, om denne nye trend vil revolutionere vejbilledet. Bliver Smart-bilen i fremtiden udskiftet med Audi’en eller BMW’en?

 

Dagens Gossip