Lån penge til indskuddet i din lejebolig

Lejemarkedet er presset, og der kan være langt imellem boligsnapsene. Det er derfor vigtigt at man er klar til at slå til med det samme, hvis drømmeboligen pludselig dukker op.

Sponsoreret indhold

Heldigvis behøver ikke et større indskud at stoppe dine boligdrømme, du kan nemlig låne penge til indskuddet. Læs med her, hvis du skal ud at slås om boliger på lejemarkedet.

Boligdrømme kan blive virkelighed

Det at flytte ind i en lejebolig, er selvfølgelig forbundet med nogle udgifter. Ofte så skal man lede længe før man finder en bolig, som matcher ens drømme og behov. Når den så endelig dukker op, så kræver udlejer ofte et større engangsbeløb i indskud, og forudbetalt husleje. Heldigvis er det mulig at finansiere sit indskud med et indskudslån

Et indskud er typisk et større beløb, som består af et depositum tilsvarende tre måneders husleje, plus tre måneders forudbetalt husleje. Depositummet skal dække eventuelle skader og omkostninger i forbindelse med at du flytter ud igen, mens tre måneders forudbetalt husleje, selvfølgelig betyder at de tre sidste måneder, inden du flytter ud, allerede er betalt. Det betyder dog at indskuddet som engangsbeløb svarer til 6 måneders husleje. Med de huslejepriser som vi har i dag, så bliver dette hurtig et større engangsbeløb at betale. De fleste af os, har desværre ikke en opsparing som vi kan tage beløbet fra, og står derfor i akut pengenød, når indskuddet skal betales. 

Heldigvis er det mulig at låne penge til indskuddet, igennem et såkaldt indskudslån. Boligdrømmen behøver altså ikke styrte i grus, bare fordi man skal hive indskuddet op af lommerne. 

Hvad er et indskudslån?

Et indskudslån er et lån, som dækker over de udgifter du måtte have i forbindelse med at betale et stort indskud, når du skal flytte ind i en lejebolig. Både private udlejere, og større boligselskaber kræver ofte et forholdsvis stort beløb som indskud, og du vil ikke være den eneste som har problemer med at trylle indskuddet frem. For at du ikke skal gå glip af drømmeboligen, så kan du optage et indskudslån. 

Når du skal ansøge om et indskudslån, så kan det være en god ide at du lige overveje om der er andre udgifter forbundet med din flytning. Det kan nemlig være en god ide at du søger om lidt flere penge, sådan at du også har lidt penge til at indrette boligen med, og får købt det mest nødvendige køkkenudstyr. Du kan ansøge om et indskudslån online. Det er flere grunde til at vælge en online låneudbyder. For det første er det meget nemmere, end at gå ned i din lokale bank. Du kan fortage hele søgeprocessen hjemme fra din sofa. Når du ansøger om et online lån, så kan du ved nogle få tastetryk, indhente lån fra flere låneudbydere, for derefter at vælge og vrage mellem de tilbud som du har fået. 

Du kan også vælge at benytte dig af en online sammenligningstjeneste, hvor du udfylder en ansøgning, men får flere tilbud, som du kan vælge mellem. Vær opmærksom på de forskellige låneudbyderes renter, tilbagebetalingsplan og gebyrer. Du skal selvfølgelig vælge det billigste indskudslån, som giver bedst mening for dig, og din økonomi. Som altid, gælder det selvfølgelig at du kun skal låne penge, som du ved at du kan betale tilbage. 

Måske du skulle låne lidt ekstra?

Det at flytte ind i lejebolig, kan medføre yderligere udgifter, end de som ligger låst fast i de tre måneders forudbetalt husleje og depositum. Inden du sender din ansøgning afsted, til et indskudslån, så kan det være en god ide at gennemgå økonomien. Det kan nemlig være økonomisk fornuftigt at du ansøger om at låne lidt mere end det du skal bruge til indskuddet. 

Hvis du låner til indskuddet, men så efter nogle uger opdager at du jo faktisk mangler både møbler og maling, så kan det pludselig blive nødvendig at låne penge, endnu engang. Det er bedre at låne lidt mere til indskud, for så at slippe for at låne flere gange. 

Overvej derfor, hvad du har brug for, for at du skal skabe et hyggeligt og rart hjem, i din nye lejebolig. Det kan være at du bliver nødt til at investere i en ny sofa, eller et spisebord. Det kan også være det er nogle omkostninger forbundet med selve flytningen, som du skal betale for. Ofte så er det sådan når man flytter, at de møbler som fungerede godt i den gamle lejlighed, ikke passer lige så godt ind i den nye lejlighed. Prøv derfor at sælge dine gamle møbler, og tag den indtjeningen med i budgettet. 

Det er vigtigt at have overskud i økonomien, for at kunne indrette et hyggelig hjem. Man tilbringer mange timer indenfor hjemmets fire vægge, og det skal derfor være et sted hvor man trives, og hvor man ønsker at inviterer sine venner og familie med indenfor. Sørg derfor for at låne nok penge, til at du kan gøre din boligdrøm til virkelighed.

 

Dagens Gossip