Prisen på en håndværker svinger vildt – især helt lokalt

PA

401 uger siden

|

03/11/2016
Der er ikke noget nyt i, at det er billigst at hyre en håndværker i Jylland. Hvad der er mere overraskende, er, at prisen på håndværkere svinger voldsomt lokalt

Dagens topnyheder

Det gælder uanset hvor i landet, du bor. Det viser prisstatistikken på tilbudstjenesten www.byggetilbud.dk, hvor du også kan få et godt tilbud på dit næste håndværkerjob.

Det har altid været velkendt, at timepriserne på håndværkere er lavere i det jyske end på Sjælland – og i særdeleshed i København. Her topper priserne på håndværkere og selv i forholdsvis store byer som Århus, Odense og Aalborg ligger priserne langt under hovedstadens prisniveau. Det viser et hurtigt pristjek på hjemmesiden www.byggetilbud.dk, hvor håndværkerne selv oplyser deres timepriser på deres profilsider på hjemmesiden.

Du snyder dig selv, hvis du ikke spørger flere håndværkere om et tilbud

Dykker du ned i de enkelte områder i landet, bliver det hurtigt klart, at selv om priserne generelt er billigere i Jylland end på Sjælland, så gælder det over hele landet, at timepriserne svinger helt vildt på lokalt plan, uanset om du skal bruge en vvs-installatør, en kloakmester, en anlægsgartner eller andre former for håndværkere.

Det understreger behovet for, at du altid spørger flere håndværkere om tilbud, før du beslutter dig. For med så store udsving i timepriserne, kan du hurtigt finde store besparelser ved at spørge flere.

Sørg altid for mindst tre tilbud

Det nytter ikke kun at bede om en pris på din håndværksopgave fra to håndværkere. For måske har du fået spurgt de to dyreste i lokalområdet. Nej, der skal minimum tre håndværkertilbud til, for at du er sikker på, at du får et retvisende billede af prisen på opgaven i netop dit lokalområde. Sådanne tre tilbud får du nemmest, ved at bruge tilbudstjenesten på f.eks. www.byggetilbud.dk.

På hjemmesiden finder du også en række specialsider med information om de forskellige håndværksbrancher og håndværksopgaver, der findes. Så uanset om du skal bruge et tilbud fra en gulvsliber på gulvafslibning eller har behov for at vide noget om at etablere en altan, kan du læse om det på siden.