315 uger siden

|

01/05/2018
Julesange
Populære danske julesange
Her finder du vores oversigt med populære danske julesange. Vi har sangteksterne og du kan også høre mange af sangene her.

Dagens topnyheder

De mest kendte danske julesange listet A-Z.

Dejlig er den himmel blå - Grundtvig skriv den første udgave af salmen i 1810 på ikke mindre end 19 stofer, som han efterfølgende forkortede til disse 7. Salmen 'Dejlig er den himmel blå' er fortsat en af danskernes favoritter til jul.

Dejlig er jorden - Julesalmen er så fuld af fortrøstning og tro på det evige liv, at Dejlig er jorden også bliver brugt til begravelser.

Det kimer nu til julefest - Teksten til Det kimer nu til julefest går tilbage til Martin Luther i 1535 og Grundtvig skrev denne danske version næsten 300 år senere.

Et barn er født i Bethlehem - Grundtvig fik ideen til salmen fra en gammel latinsk hymne. Den blev første gang sunget ved en gudstjeneste i julen 1845. Det skete i Vartov Kirke, hvor Grundtvig delte 'Et barn er født i Bethlehem' ud til de tilstedeværende.

Glade jul dejlige jul - Julesangen 'Glade jul dejlige jul' handler om melodiens tilblivelse, at orgelet i den tyske kirke Oberndorf, hvor Joseph Mohr og Frank Gruber var tilknyttet, var gået i stykker ved juletid.

Højt fra træets grønne top - En af danskernes favoritsange til jul 'Højt fra træets grønne top' er skrevet af Peter Faber som lejlighedssang til familiens jul og en en af de mest kendte danske julesange.

På loftet sidder nissen - Den oprindelige tekst er skrevet af norske Margrethe Munthe i 1911. På loftet sidder nissen beskriver muntert kampen om julegrøden mellem nissen og rotterne, som vi ifølge traditionen sætter op på loftet til nissen.

Juletræet med sin pynt - Når det er tid til at danse om juletræet, så kan man ikke komme udenom Juletræet med sin pynt.