11 lemlæstede lig dukker op nær mexicansk massakre

To måneder efter en massakre på 43 mexicanske lærerstuderende med landsdækkende demonstrationer og politisk uro til følge har myndighederne i det latinamerikanske land torsdag fundet 11 lemlæstede lig.

Ligene, hvoraf nogle er halshugget og forbrændte, er blevet fundet i samme stat, Guerrero, i det sydvestlige Mexico, hvor de bortførte og tilsyneladende henrettede lærerstuderende blev opdaget i september.

Torsdagens fund af de 11 lig skete få timer før, at præsident Enrique Pena Nieto har annonceret en forfatningsændring med tiltag til at genoprette lov og orden i Mexico, der nogle steder synes fuldstændig styret af narko- og mafiarelateret kriminalitet.

Præsidenten bliver beskyldt for ikke at have gjort nok for at rydde op i korruptionen. Ved demonstrationer flere steder i landet har mexicanere i tusindtal været på gaden for at kræve Enrique Pena Nietos afgang.

Flere anholdte bandemedlemmer har tilstået, at de har dræbt de 43 savnede studerende og efterfølgende brændt dem på en losseplads. Bandefolkene har forklaret, at de havde fået de studerende overdraget af korrupte politibetjente.

Foreløbige undersøgelser tyder på, at de forsvundne studerende, der kommer fra en venstreorienteret skole i Iguala, havde en længerevarende konflikt med borgmesteren i byen, hvor de forsvandt, og at byens politi tilbageholdt dem og udleverede dem til lokale gangstere, som dræbte dem.

Sagen er vokset til at være den største krise hidtil for Mexicos præsident Nieto, siden han tiltrådte for snart to år siden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip