15 ting du lærer når dine forældre bliver skilt

Skrevet af Ronja Ryde

02/09/2014

Mest læste i dag

Det er vigtigt at huske sig selv og ikke tage alt ansvaret på sig, når de forældre, du altid har set som to alen af et stykke, går fra hinanden. Ellers ender du nemt som en lus mellem to negle. Og du vil opdage, at det ikke er alle, der tilbyder det, der vil eller kan hjælpe dig.

Alessandra S har lavet en blog for Thought Catalog med 15 ting, du i det mindste lærer, når dine kære forældre splitter op:

1. Mange mennesker viser kun interesse, fordi de er på jagt efter en god historie, de kan fortælle videre. Andre er oprigtigt interesserede i dit personlige velbefindende. Det er vigtigt at kunne se forskellen.

2. Med det i baghovedet, vil du i sidste ende finde ud af, hvilke mennesker, der er værd at beholde i dit liv, og hvem der bare udstråler negativ energi. Når du har lært at kende forskel, så lær at sætte pris på de mennesker, du har i dit liv. Hold alle de venner og familiemedlemmer, der støtter dig, tæt på dig, og hold stor afstand til de andre.

LÆS OGSÅ: Fire tegn på, at du er ved at ødelægge dit parforhold

3. Du vil formentlig ikke have, at dine venner skal gå rundt og fortælle historier om dit familieliv. Men de gør det nok alligevel. Folk snakker konstant, og det må du så lære at leve med.

4. Musik. Den er der altid for dig, når ingen andre er det.

5. De eneste, som helt igennem forstår det, du går igennem, er dem, som har oplevet noget lignende selv. Uanset hvor meget, folk gerne vil være der for dig, vil de simpelthen ikke kunne forholde sig helt til det, du føler.

6. Det vil altid være akavet, når folk føler, at de skal spørge ind til dine forældres situation. Jeg synes ærligt talt, de bør holde næsen ude af det, og begynde at bekymre sig om deres eget liv. I mellemtiden kan du nøjes med at smile og nikke til dem.

LÆS OGSÅ: Par lagde dette skilsmisse-selfie på Facebook: Sådan blev det modtaget af familie og venner

7. Det kommer til at gøre ondt at se dine forældre vokse fra hinanden, specielt efter at have set dem som et hold i så lang tid. Det vil få dig til at betvivle hele tanken omkring ægteskab. Og du vil overveje, om ægte kærlighed overhovedet findes.

8. Dine forældre vil udfritte dig for at få informationer om hinanden.

9. At se andres forældre fungere godt sammen giver dig en følelse af håb, såvel som en følelse af tristhed.

10. At se andre, velfungerende familier, får dig til at spørge dig selv, hvorfor din egen aldrig kunne få det hele til at køre så glat.

LÆS OGSÅ: Har du fortrudt din skilsmisse?

11. Få en hobby. Det er en sund distaktion. Noget, der kan få dine tanker til at falde til ro.

12. Det er i orden at græde. Og det er i orden at være glad. Det er også helt i orden ikke at vide, hvad man skal føle. Der følger rigtig mange følelser i haserne på en skilsmisse. Du har ret til at føle dem allesammen.

13. Du kan ikke reparere det her, og det er ikke dit job at holde sammen på familien. Prøv i stedet at fokusere på at bevare roen.

14. Lær af situationen. Brug det til at udvikle dig. Du er ikke dine forældre, og det er ikke alle fohold, der forliser.

15. Bliv ved med at være positiv. Der er meget mere kærlighed i verden, end du ved af.