18 betjente såret: Hongkongs studerende genindtager lejr

Prodemokratiske demonstranter genindtog tidligt lørdag dele af en protestlejr, som politiet ryddede fredag morgen i Mong Kok-området i Hongkong.

Dusinvis, herunder 18 betjente, blev såret under sammenstød, der fortsatte gennem natten. Flere tusinde demonstranter stod overfor politiet i det tætbefolkede distrikt.

Mindst 33 personer blev anholdt, lyder det ifølge det statslige medie RTHK.

Politiet gjorde brug af knipler og peberspray og skubbede voldsomt til aktivisterne, men politiet blev tvunget til at trække sig tilbage mindre end 24 timer efter, at de genåbnede for det meste af trafikken i området.

Sammenstødene skete få timer efter, at Hongkongs pro-Beijing leder Leung Chun-ying tilbød at mødes med de studerendes ledere i et forsøg på at afdramatisere protesterne, der har skabt internationale overskrifter om gentagne sammenstød og tåregas i Hongkong.

Demonstranterne satte sig ikke til modværge fredag, mens barrikaderne, som de har opstillet over de seneste uger, blev fjernet af et stort antal betjente.

Tidligere på ugen førte lignende aktioner fra politiets side til sammenstød mellem politi og aktivister.

Demonstranterne, der primært udgøres af studerende, kræver demokratiske reformer i den tidligere britiske kronkoloni.

Protesterne er blevet udløst af et krav fra det kommunistiske styre i Kina om at forhåndsgodkende kandidater, som ønsker at stille op til valget i 2017 om at blive Hongkongs nye leder.

Opbakningen til Paraplyrevolutionen, som protesterne er blevet kaldt, er løbende blevet mindre, i takt med at frustrationen over, at demonstranterne blokerer trafikken i det centrale Hongkong, er vokset.

Tidligere forsøg på dialog mellem demonstranter og myndigheder i Hongkong har alle slået fejl.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip