19 er anholdt i aktion mod international narkoliga

Københavns Politi har anholdt 19 personer i Danmark og Spanien og beslaglagt 500 kilo hash i en større aktion mod en "international narkoorganisation". Politiet forventer flere anholdelser.

To millioner kroner er beslaglagt, og efterforskningen har ifølge politiet vist, at der i et vekselbureau på Nørrebro er vekslet over 50 millioner kroner til 500-eurosedler.

- Det er en organisation, som har leveret hash til Danmark, hvor store dele af det er solgt på Christiania, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, onsdag.

Dansk politi har sammen med spansk politi igennem længere tid efterforsket intenst mod en persongruppe hovedsagelig bestående af danske statsborgere bosiddende i Spanien og Danmark.

To danske modtagere og to tyske chauffører, der var i færd med at omlade cirka 400 kilo hash i en lagerhal vest for København, blev anholdt tirsdag morgen.

- Vores efterforskning i Spanien og Danmark godtgjorde, at en større sending narkotika var på vej til modtagerne i Danmark. Længerevarende observationer mod en tysk lastbil førte herefter til aktionen og anholdelserne, fortæller Lau Thygesen.

Anholdelserne blev startskuddet til en større anholdelses- og ransagningsaktion, hvor i alt 14 personer blev anholdt i Danmark, samtidig med at politiet i Alicante rykkede ud mod formodede bagmænd i Spanien

Fem personer blev anholdt, heraf tre danskere, hvor den ene betegnes som bagmand af politiet.

- Vi mistænker bagmanden for indsmugling af 2,5 ton hash, og han bliver formelt sigtet, når han kommer til Danmark, fortæller vicepolitiinspektøren.

Bagmanden er tidligere dømt for narkotika, og han opholdt sig ifølge politiet i Spanien, efter at han er flygtet fra afsoning.

Seks personer blev fremstillet for lukkede døre i grundlovsforhør tirsdag aften. Alle seks blev varetægtsfængslet i fire uger, heraf to uger i isolation.

Onsdag blev yderligere syv personer varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør i Københavns Byret. Fængslingsfristen blev dog sat til 12. januar, så alle de sigtedes fængsling udløber samtidig.

Først torsdag fremstilles den sidste af dem, der blev anholdt i Danmark. Han blev anholdt onsdag formiddag i Jylland, oplyser senioranklager ved Københavns Politi, Ulrich Thomsen, til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip