2000 fyres i Danske Bank

Der bliver væsentligt færre ansatte i Danmarks største bank i de næste år. Danske Bank skal skille sig af med 2000 medarbejdere. Det er 1000 flere fyresedler, der skal deles ud, end banken tidligere har udmeldt.

- Koncernens fokus på optimering af processer, lukning af filialer, forbedring og automatisering af vores kundeservice vil sammen med den ændrede kundeadfærd medføre en reduktion i medarbejderstaben på cirka 2000 i perioden 2013 til 2015, skriver banken.

- Dette betyder en yderligere reduktion på cirka 1000 i forhold til tidligere udmeldinger, hedder det.

Men det er en tilfreds Danske Bank-direktør, der udtaler sig i koncernens regnskab for tredje kvartal, på trods af annonceringen af 2000 fyringer.

- Regnskabet viser en tilfredsstillende fremgang i forhold til samme periode sidste år. De indtjeningstiltag, vi allerede har taget initiativ til, begynder nu at slå igennem, siger Ejvind Kolding.

- Koncernens nye strategi, New Standards, som vi præsenterer i dag, skal bane vejen for yderligere resultatfremgang og kundetilfredshed, siger han.

Danske Bank har gennem længere tid haft fokus på at nedsætte bankens omkostninger.

I første omgang meldte ledelsen ud, at man håbede at kunne undgå fyringer, men i sidste uge kom det frem, at 300 medarbejdere mister jobbet i forbindelse med lukning af kassefunktionen i 131 filialer.

 

 

Dagens Gossip