22-årig dømt fro verbalt overfald på Pia Kjærsgaard

Et verbalt overfald på Pia Kjærsgaard, tidligere formand for Dansk Folkeparti, koster tirsdag en 22-årig mand en betinget dom uden straffastsættelse i Københavns Byret.

Den 22-årig blev dømt for at have kaldt Pia Kjærsgaard en række ukvemsord. Det verbale overfald skete i juletrafikken i det indre København i december sidste år. Dommen er uden straf, hvilket betyder, at den først får effekt ved nye lovbrud, som en skærpende omstændighed.

Den 22-årige mand valgte at anke dommen, som dommerne ikke var enige om, til landsretten. Forsvarsadvokat Tyge Trier er overrasket over dommen.

- Jeg er overrasket over dommen. Jeg synes ikke, at der blev ført bevis for, at det var på grund af Pia Kjærsgaards arbejde som politiker. Vi noterer naturligvis, at dommerne ikke var enige, og det vil vi gerne have landsretten til at tage stilling til, siger forsvarsadvokaten.

- Vi har fuld forståelse for, at Pia Kjærsgaard nogle gange har svært ved at være i det offentlige rum. Men sagen handler ikke om det. Den handler derimod om en konkret episode i trafikken.

Anklageren ville have den 22-årige idømt fængselsstraf, fordi man ikke ustraffet skal kunne kalde politikere hvad som helst.

- Der skal trækkes en streg i sandet. Det her skal vores politikere ikke finde sig i, og derfor skal den tiltalte frihedsberøves, sagde anklager Carsten Egeberg

Det skulle bare have været en tur til Amager for sammen med en kammerat at hente nogle bildæk i december sidste år. Bilerne sneglede sig af sted, og der var musik på radioen,

Men i den tætte juletrafik sidst på dagen i det indre København kogte den 22-åriges temperament over, mens han holdt i kø - side om side skulle det vise sig - med folketingspolitiker Pia Kjærsgaard (DF) og hendes mand, Henrik Thorup.

Da ægteparret, der var endt i den forkerte vejbane, forsøgte at skifte bane, endte det i et verbalt overfald, som gjorde Pia Kjærsgaard så bange for, at hun låste alle døre og ringede til politiet.

- De to mænd af anden etnisk herkomst gik helt bersærk i bilen og bliver meget aggressive, da de opdager, at jeg sidder i bilen, forklarede Pia Kjærsgaard.

Hun blev skræmt over, at den 22-årig hang ud ad vinduet og råbte ad hende. Pia Kjærsgaard hørte ikke, hvad der blev råbt, men hun var sikker på, at der blev råbt ukvemsord.

- Det var en meget truende adfærd, og der opstod en masse tumult. Jeg var faktisk meget tæt på at trykke på min PET-alarm, men valgte at ringe til politiet i stedet for.

Pia Kjærsgaard og hendes mand var på vej til nogle venner på Amager, da konflikten opstod i krydset ved Holbergsgade og Holmens Kanal.

Ifølge den 22-årige var han irriteret og frustreret over, at Henrik Thorup forsøgte at presse sig ind i hans vognbane.

Han indrømmede, at han har råbt ukvemsord af Pia Kjærsgaard, men det var først, da hun gav ham fingeren. Inden da havde han faktisk ønsket hende god jul og godt nytår.

Det benægtede Pia Kjærsgaard pure.

- Vi kunne aldrig drømme om at give ham fingeren. Jeg tænkte mest på, om de kunne finde på at stå ud af bilen. Det ville have været ret ubehageligt. Men jeg rystede på hovedet af dem, erkender hun.

Den 22-årige fastholder, at vreden og ukvemsordene skyldes irritation, og intet har at gøre med, at bilens passager var Pia Kjærsgaard.

- Jeg har intet imod hende. Nogle ting er jeg enig med hende i, andre ikke, sagde han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip